www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nové „hraniční komunikační brány“ od HMS umožňují komunikaci mezi IT systémy a provozem

Společnost HMS Industrial Networks představuje další komunikační brány pro průmyslový internet věcí (Industrial Internet of Things, IIoT). Nové brány z řady Anybus .NET umožňují zpřístupnit data ze strojních zařízení v reálném čase aplikacím založeným na .NET. To znamená, že programátoři .NET mají možnost pro statistiky, analýzy nebo údržbu využívat data přímo z PLC na „druhé straně hranice“. První komunikační brány .NET gateway jsou k dispozici pro PROFIBUS a PROFINET.

Nové „hraniční komunikační brány“ od HMS umožňují komunikaci mezi IT systémy a provozem
Rychlý a jednoduchý způsob, jak realizovat IIoT

Prví podmínkou pro realizaci průmyslového IoT je to, aby aplikace průmyslového zařízení dokázala komunikovat s informačním systémem. Ovšem provozní technika (OT – Operational Technology) používá provozní sběrnice a sítě průmyslového Ethernetu, které jsou schopné komunikace v reálném čase, ale implicitně jsou oddělené od infrastruktury IT. Komunikační brány Anybus .NET jsou určené právě k tomu, aby sloužily jako překladače, které vysílají a přijímají data mezi sítěmi PROFIBUS nebo PROFINET a IT platformou používající jako framework .NET. Komunikace je nastavena v několika minutách a komunikační brána .NET gateway je proto velmi rychlou cestou, jak realizovat IIoT.

Výsledkem je, že IT systém má jinak těžko realizovatelný přístup k datům v reálném čase přímo z provozu, což umožňuje prediktivní diagnostiku, sledování KPI, analýzu provozu strojů, data mining, zpracování velkých objemů dat, vytváření statistických přehledů o výrobě a mnoho dalšího – bez vlivu na probíhající průmyslové procesy.

Popsané komunikační brány mají mnoho možností využití, od jednoduchého přenosu hodnot pro KPI přes přenos pokročilých zpráv se strukturovanými daty až po velmi rychlé přenosy I/O dat pro „big data“.

Jak to pracuje

Kromě propojení dat z průmyslových procesů s informačními systémy dělají brány .NET gateway provozní data srozumitelná na straně IT. Výměna informací mezi provozní technikou (OT) a informační technikou (IT) je definována pomocí tabulkových šablon, které definují mapování dat, deklaraci proměnných a jejich prezentaci IT aplikacím. Tabulka je uploadována do generátoru kódu HMS, který automaticky vytvoří API v C# (metody Events a Post), jež lze snadno integrovat do aplikace .NET. Současně vytvoří soubor GSDML pro PLC.

Snadné pro programátory .NET i PLC

„Komunikační brány Anybus .NET gateway představují velmi rychlý a snadný způsob, jak realizovat průmyslový internet věcí,“ říká Markus Bladh, Product Manager HMS Industrial Networks. „Po více než dvacet let nabízí HMS řešení pro průmyslovou komunikaci mezi různými standardy na provozní úrovni, a nyní využíváme své zkušenosti, abychom vytvořili komunikační bránu pro .NET. Je to skutečně hraniční komunikační brána v tom smyslu, že tvoří most mezi IT a OT – programátoři .NET mají přístup k datům ze strojů, zatímco programátoři PLC mají jistotu, že přístup k datům nebude narušovat jejich kritické systémy.“

http://tekinfo.link/r7d5a831135

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP