www.modernitovarna.com
Softing Industrial Automation GmbH

Softing Industrial Data Networks představuje - Řešení konektivity v procesním průmyslu

Společnost Softing Industrial Data Networks představí na veletrhu SPS smart production solutions, “Chytré komunikační brány pro multiprotokolové řízení procesní výroby a mobilní plug & play řešení pro konfiguraci a údržbu provozních zařízení.” Veletrh SPS smart production solutions, se koná od 26. do 28. listopadu 2019 v Norimberku v hale 5 ve stánku 346.

Softing Industrial Data Networks představuje - Řešení konektivity v procesním průmyslu
Obrázek 1: Smart industry

S chytrými komunikačními bránami a mobilními podnikovými řešeními, se společnost Softing Industrial Data Networks představí jako partner procesního průmyslu na jeho cestě k digitalizaci.

Komunikační brány pro multiprotokolové řízení procesní výroby
V mnoha závodech procesní výroby se vzhledem k dlouhé době životnosti používají současně různé řídicí systémy různých generací od různých výrobců. Výsledné použití různých komunikačních rozhraní při implementaci nástrojů průmyslu 4.0, činí sdílení dat s informacemi o výrobních a podnikových procesech v celém řídicím systému obtížným. Produkty řady smartGate od firmy Softing podporují uživatele při integraci různých protokolů a zajišťuje výměnu digitálních dat mezi koncovými zařízeními. Tím vytváří podmínky pro dosahování větší efektivity a flexibility výroby.


Softing Industrial Data Networks představuje - Řešení konektivity v procesním průmyslu
Obrázek 2: epGate (PA/DP/PB)

Kromě komunikačních bran pnGates pro PROFINET a mbGates pro Modbus/TCP představí Softing na veletrhu nové komunikační brány mezi sítěmi Ethernet/IP a PROFIBUS, a to epGate DP, epGate PA a epGate PB. Toto doplňuje rodinu produktů smartGate a podporuje tak všechny ethernetové protokoly používané v procesním průmyslu: PROFINET, Ethernet/IP a Modbus/TCP. Brány epGates umožňují pohodlné propojení zařízení s rozhraním PROFIBUS s řídícími jednotkami využívajícími Ethernet/IP např. od firem Rockwell, Schneider Electric nebo Emerson.


Softing Industrial Data Networks představuje - Řešení konektivity v procesním průmyslu
Obrázek 3: mbGate (PA/DP/PB)

Novinky jsou také pro komunikační brány mezi protokoly Modbus/TCP a PROFIBUS. V expozici ve stánku budou verze 1.20 komunikačních bran mbGate DP, mbGate PA a mbGate PB, které byly doplněny o volbu "vysoké dostupnosti". Umožňují provoz redundantních systémů se dvěma řídicími PLC Modbus/TCP a dvěma komunikačními bránami Modbus/TCP. Tak je zaručena dostupnost i při poruše spojení v jedné větvi komunikační sítě. Komunikační brány mbGates umožňují přímou integraci segmentů PROFIBUS PA a DP do systémů Modbus/TCP. Slouží současně jako servery Modbus a jednotky master sběrnice PROFIBUS a propojují až čtyři segmenty PROFIBUS PA plus jeden segment DP s Modbus TCP.

Všechny komunikační brány umožňují použití stávajících zdrojů napájení při modernizaci systému, což výrazně snižuje náklady na inženýrství. Konfiguraci a správu výrobních zdrojů je možno provádět prostřednictvím standardních průmyslových nástrojů


Softing Industrial Data Networks představuje - Řešení konektivity v procesním průmyslu
Obrázek 4: mobiLink

Mobile Enterprise Solutions

Moderní závody procesního průmyslu vyžadují digitální, mobilní, síťová a standardizovaná řešení, která snadno zpřístupní data z výrobních linek, strojů a provozních zařízení a umožní urychlit provádění operací údržby, jako jsou konfigurování, uvádění do provozu a řešení problémů s přístroji. A zde právě přichází mobilní rozhraní mobiLink od firmy Softing. Prostřednictvím jednoho rozhraní poskytuje přístup ke třem nejdůležitějším komunikačním protokolům a sběrnicím v procesní automatizaci: HART, FOUNDATION Fieldbus a Profibus PA. S mobilním zařízením je lze propojit prostřednictvím USB nebo Bluetooth. S novým serverem FDI Communication Server je nyní možné mobiLink použít v aplikacích FDI. Aplikace DevCom pro Android nebo Windows přidává do nabídky aplikaci pro nastavování parametrů polních přístrojů z mobilních zařízení. Nová verze – mobiLink Power, která bude dostupná od začátku roku 2020, umožní napájení polních zařízení prostřednictvím portu USB, takže instalace externího zdroje napájení již není nutná.

Společnost Softing Industrial Data Networks bude na veletrhu SPS 2019 vystavovat společně s divizí Data Intelligence v hale 5, stánek 346.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP