www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nové komunikační brány IIoT od společnosti HMS umožňují průmyslovým zařízením komunikovat s distribuční sítí

Společnost HMS Industrial Networks představuje novou skupinu komunikačních bran řady Industrial IoT pro chytré distribuční sítě – smart grids. Komunikační brány Anybus SG-gateway umožňují komunikaci mezi aplikačním softwarem používaným v průmyslu a protokoly používanými v energetice. Tato komunikace je základem pro tzv. chytré sítě, smart grids, v nichž jsou elektrárny a další zařízení distribuční sítě propojeny s průmyslovým softwarem. Komunikační brány SG-gateway jsou dalším příkladem, jak HMS realizuje koncept průmyslového internetu věcí (IIoT – Industrial Internet of Things).

Nové komunikační brány IIoT od společnosti HMS umožňují průmyslovým zařízením komunikovat s distribuční sítí
Brány Anybus SG-gateway umožňují vytvářet chytré sítě

Nové komunikační brány SG-gateway umožňují komunikaci mezi průmyslovými zařízeními s protokoly Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP nebo M-Bus a protokoly používanými v energetice (IEC 61850 a IEC 60870-5-104). To znamená, že velín elektrárny, kde se využívají „energetické“ protokoly, může být propojen s průmyslovými zařízeními, jako jsou generátory, pohony, filtry a ochrany.

Protože brány SG-gateway mohou fungovat jako řídicí i řízené jednotky (master i slave), je možné propojit také inteligentní elektronická zařízení (IED – Intelligent Electronic Device) komunikující standardy IEC 61850 nebo IEC 60870-5-104 s průmyslovými sítěmi, takže mohou být ovládána např. PLC Siemens, Rockwell nebo Mitsubishi.

Komunikační brány SG-gateway mohou být použity také pro vzdálenou správu elektrických zařízení v distribuční síti a jejich řízení na dálku. Data jsou odesílána prostřednictvím Ethernetu nebo mobilních sítí 3G s využitím vhodných protokolů a potom jsou prezentována aplikacemi ve velínu elektrárny.

Různé verze, stejná konfigurace

Komunikační brány SG-gateway jsou dostupné v různých verzích pro rozmanité průmyslové sítě a komunikační standardy. Zahrnují I/O, Modbus, PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP nebo M-Bus. Všechny verze využívají stejné webové konfigurační nástroje využívající metodu drag and drop, která umožňuje rychlou a snadnou instalaci. Nejsou třeba žádné další inženýrské nástroje, stačí běžný prohlížeč.

„Komunikační brány Anybus SG-gateway jsou velmi výkonné nástroje pro převod mezi energetickými a průmyslovými standardy,“ říká Niklas Selander, Product Manager společnosti HMS Industrial Networks. „Smart grids mohou významně přispět k šetření energií a optimalizaci a na trhu je velká poptávka po vytváření chytřejších řešení energie. Ale pro uvedení smart grid do praxe je třeba komunikace mezi složitými protokoly IEC a průmyslovým světem. Řešením tohoto problému jsou naše nové SG-gateway. Toto řešení už používají mnozí velcí průmysloví zákazníci.“

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP