www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks rozšiřuje značku Anybus o linii Anybus Diagnostics

Firma HMS Networks oznamuje rozšíření značky Anybus® zavedením nové obchodní linie Anybus Diagnostics zaměřené na pomoc průmyslovým podnikům, aby se dokázaly vyhnout nákladným neplánovaným prostojům.

HMS Networks rozšiřuje značku Anybus o linii Anybus Diagnostics

Průmyslová automatizace je stále důležitější, a to ve výrobě samotné i v dalších oblastech průmyslu. Rozhodujícím faktorem pro zajištění plného provozu a efektivity automatizačních systémů je spolehlivost průmyslových sítí, které tyto systémy využívají. Pro řešení rostoucí poptávky společnost HMS Networks rozšiřuje rozsah a zaměření značky Anybus uvedením nové obchodní linie Anybus Diagnostics, které nabízí produkty a služby pro zajištění provozuschopnosti a bezpečnosti sítí.

Prevence neplánovaných prostojů
Neplánované odstávky jsou pro průmyslové výrobce po celém světě mimořádně nákladným problémem, přičemž odhadované roční náklady činí 50 miliard dolarů a nadále rostou [1].

Firmy sice neustále podnikají kroky ke snížení nákladů na neplánované prostoje, ale nejúčinnějším řešením je zabránit tomu, aby prostoje vůbec vznikly. Anybus Diagnostics řeší tuto záležitost proaktivním a nákladově efektivním přístupem k údržbě zařízení. Díky nástrojům Anybus Diagnostics mohou zákazníci neustále sledovat svá zařízení a síťovou komunikaci, což jim umožňuje proaktivně řešit potenciální problémy dříve, než způsobí nákladné prostoje a opravy.

Jak Anybus Diagnostics pomáhá
Anybus Diagnostics nabízí ucelenou řadu produktů a služeb, které pomáhají průmyslovým společnostem vyhnout se nákladným neplánovaným prostojům:

Trvalé monitorování
Jedním z hlavních problémů průmyslových sítí je to, že firmy aktivně nesledují výkon sítě, a proto nemohou vyřešit problémy dříve, než dojde k poruše. Anybus Diagnostics nabízí řešení pro sledování sítě, která umožňují trvalé sledování sítí PROFIBUS a průmyslových sítí Ethernet v reálném čase, což podnikům umožňuje identifikovat a vyřešit problémy dříve, než ovlivní výkon.

Segmentace
Mnoho společností chce nadále používat své stávající sítě provozních sběrnic a často se rozhodnou rozšířit své sítě přidáním nových zařízení do jejich topologie. Tento přístup však představuje značné riziko, protože problém v jednom zařízení může způsobit selhání celé sítě, což vede k neplánovaným prostojům. Anybus Diagnostics umožňuje těmto problémům předcházet prostřednictvím produktů pro segmentaci sítě, které rozdělují síť do samostatných úseků, izolují vznikající problémy a brání jim v tom, aby ovlivnily celý systém. Využitím více odbočovacích bodů minimalizuje segmentace sítě nejen riziko prostojů, ale také zjednodušuje řešení problémů tím, že umožňuje technikům rychle identifikovat a vyřešit problémy, aniž by došlo k narušení zbývající části sítě.

Informace o síti
Odstraňování chyb v průmyslových sítích může být náročné, protože to často vyžaduje rozsáhlé zkušenosti a znalosti různých průmyslových protokolů. S tím, jak se sítě stávají složitějšími, je identifikace a řešení problémů ještě obtížnější. Anybus Diagnostics nabízí software využívající AI, který může rychle a přesně analyzovat síť a identifikovat hlavní příčinu problémů. Tento pokročilý nástroj snižuje nutnost, aby měli provozní technici dlouholeté zkušenosti a podrobné znalosti o dané síti. Proces řešení problémů se stává velmi efektivní, což podnikům ušetří čas i peníze.

Vzdělávání a odborná příprava

Dobře fungující, zdravá průmyslová síť je postavena nejen na spolehlivém hardwaru a softwaru – firmy také potřebují kvalifikované odborníky. Proto Anybus Diagnostics nabízí e-learningové a certifikované školicí programy, které vybavují inženýry základními dovednostmi a znalostmi, aby mohli zvýšit provozuschopnost svých strojů a zařízení. Školicí programy poskytují praktické zkušenosti a umožňují konstruktérům efektivně navrhovat, instalovat a udržovat průmyslové sítě a řešit jejich problémy. Díky využití školicích programů Anybus Diagnostics mohou firmy zaplnit mezery ve znalostech svých zaměstnanců, což vede ke zlepšení výkonu a provozuschopnosti jejich průmyslových sítí a zbavuje je starostí, zda budou umět případné poruchy vyřešit.

Simon Mortazavi, obchodní ředitel pro Anybus Diagnostics firmy HMS Networks komentuje uvedení linie Anybus Diagnostics: „Jsme nadšeni, že do našeho stávajícího portfolia produktů a služeb Anybus přidáme obchodní linku Anybus Diagnostics. Anybus Diagnostics nabídne zákazníkům ucelenou řadu řešení, která jim pomohou vypořádat se s neplánovanými prostoji, o nichž je známo, že mají závažné dopady na výrobu. Se zavedenou diagnostickou linií je nyní značka Anybus plně vybavena pro poskytování koncových řešení průmyslového připojení. Pomáháme našim zákazníkům, aby se připojili – a zůstali ve spojení.“

[1] "Predictive maintenance and the smart factory," [Online]. Available: https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/predictive-maintenance-and-the-smart-factory.html.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP