www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Komunikace v automatizovaných kontejnerových terminálech

Když společnost BTG hledala pro své systémy měření polohy řady IRM400 vhodný způsob odesílání dat v reálném čase prostřednictvím různých průmyslových sítí, objevila Anybus od HMS Networks. A to byl začátek plodného přátelství.

Komunikace v automatizovaných kontejnerových terminálech

Úsilí o zvýšení efektivity mezinárodní lodní dopravy se opírá o vysoce výkonné jeřáby, které umožňují rychlý a bezpečný přenos kontejnerového nákladu z lodi na břeh. Společnost BTG se specializuje na vývoj, výrobu a instalaci systémů pro měření polohy v automatizovaných kontejnerových terminálech. Velká část činnosti firmy spočívá v dodávkách senzorů umožňujících jeřábům přesunout náklad z lodí do automaticky naváděných vozidel (AGV). Komunikace je však složitá a náročná. Jeřáby a AGV často používají různé průmyslové sítě, ale potřebují přenášet data v reálném čase, a navíc v nepříznivém prostředí. To je místo, kde se uplatní moduly Anybus. Produkty Anybus se starají o komunikaci a umožňují firmě BTG, aby se soustředila na systémy měření polohy. Společně tak pomáhají zvýšit efektivitu v automatizovaných kontejnerových terminálech.

O firmě BTG
BTG je nizozemská společnost specializující se na systémy měření polohy používané ve všech typech jeřábů a vozidel v automatizovaných kontejnerových terminálech. Má více než 25 let zkušeností a její produkty jsou instalovány ve všech předních automatizovaných kontejnerových terminálech po celém světě.

Jedním z klíčových produktů firmy BTG je řada měřicích systémů IRM400. Jde o systémy pro regulaci kyvu, torzního kyvu a náklonu břemene, které umožňují přesné řízení polohy vahadla jeřábu a jejich cenného nákladu.

Zařízení IRM je navrženo jako řada modulárních prvků a lze je nakonfigurovat pro mnoho různých typů a velikostí jeřábů. Systém se skládá z infračerveného vysílače a přijímače s vysokým rozlišením. Vysílač je připevněn na vahadle jeřábu a přijímač je umístěn kolmo nad vysílačem. Systém neustále měří úhel výkyvu břemene za pohybu ve všech směrech. Měří také úhel torzního natočení břemene a volitelně úhly sklonu v podélném a příčném směru.

K dosažení této úrovně dynamické regulace pohybu několikatunového břemene, které se pohybuje ve třech osách velkou rychlostí, musí být údaje shromažďovány z několika zdrojů v reálném čase a okamžitě zpracovány, aby byla vždy známa přesná aktuální poloha a mohla být účinně regulována rychlost pojezdů ve všech osách.

 


Komunikace v automatizovaných kontejnerových terminálech

 

Snímač polohy vahadla IRM od firmy BTG se skládá z vysílače a přijímače. Do přijímače byl zabudován modul Anybus CompactCom B40.

„Máme spoustu zkušeností se systémy měření polohy v náročných průmyslových prostředích, ale nejsme odborníci na komunikaci v průmyslových sítích,“ vysvětluje Daan Potters, vedoucí provozního oddělení BTG. „Proto jsme se obrátili na Anybus.“

Požadavky na komunikaci
Společnost BTG požadovala komunikační techniku, která by mohla být zabudována do snímače IRM a umožnila mu komunikovat prostřednictvím sítí PROFIBUS, PROFINET a CANopen. Protože BTG je globálně působící společnost a v různých částech světa dominují různé komunikační sítě, potřebovala mít také možnost v budoucnosti pokrýt i komunikační sítě založené na jiných protokolech. Byla požadována také kompatibilita se staršími zařízeními, dostatečná odolnost pro námořní prostředí a dostatečná rychlost pro zpracování datové komunikace v reálném čase.

Čas na setkání s Anybus CompactCom!


Anybus CompactCom

Jakákoli síť

Anybus od HMS Networks je produktová značka modulů určených pro připojení průmyslových zařízení k jakékoli z významných průmyslových sítí. K dispozici je produkt CompactCom pro integraci všech hlavních průmyslových sběrnic nebo průmyslové sítě Ethernet, včetně sítí založených na protokolech PROFIBUS, PROFINET a CANopen.

Vestavná konstrukce
Modul CompactCom je zabudován do příslušného zařízení, v tomto příkladu do senzorové jednotky snímače. Vestavná konstrukce přináší několik výhod. Instalace je jednoduchá a zkracuje tak dobu potřebnou k uvedení nových produktů na trh. Modul je možné použít i pro starší zařízení, což firmě BTG umožňuje dovybavit stávající jeřáby novými elektronickými řídicími systémy. Modul CompactCom lze vestavět do skříně s krytím IP67 a zajistit tak, aby zařízení zvládla náročné podmínky přímořského prostředí.

Komunikace v reálné čase
Anybus CompactCom umožňuje vysoce výkonnou výměnu dat, která zvládne i ty nejnáročnější úlohy synchronizovaného pohybu – může odesílat až 1 448 bajtů provozních dat v každém směru.

„Vybrali jsme CompactCom B40 a jsme rádi, že jsme to udělali,“ uzavírá Daan Potters. „CompactCom B40 vyřešil všechny naše potřeby komunikace, je kompatibilní se všemi používanými sítěmi a zajišťuje komunikaci v reálném čase, která je pro systémy měření polohy nezbytná. Firma Anybus nám také poskytla vynikající podporu, která nám pomohla implementovat CompactCom B40 co nejrychleji.“

Další informace naleznete na adrese www.anybus.com nebo www.btg-positioning-systems.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP