www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Připojení příslušenství robotů k jakékoli průmyslové síti

Roboty potřebují k efektivní práci množství příslušenství. Ale jaký je nejjednodušší způsob, jak toto příslušenství připojit ke komunikačním sítím závodu? Společnost RSP zjistila, že nejjednodušší cestou je použít předem připravené produkty Anybus od firmy HMS Networks.

Připojení příslušenství robotů k jakékoli průmyslové síti

Počet průmyslových robotů pracujících v továrnách po celém světě stále roste. Pro efektivní využití robotů a maximalizaci produktivity firmy je třeba k robotům připojit příslušenství, které jim umožní provádět různé úkoly.

Firma RSP se specializuje na vývoj, výrobu a instalaci příslušenství pro roboty. Když začala vyvíjet novou řadu měničů nástrojů, potřebovala splnit očekávání svých zákazníků, aby příslušenství bylo možné připojit ke komunikačním sítím. Vývoj požadované komunikační techniky je však komplikovaným úkolem mimo odborné znalosti RSP. Technici RSP si naštěstí přečetli o řešeních Anybus od firmy HMS. Firma HMS jim pomohla do měniče nástrojů integrovat komunikační rozhraní Anybus, které umožňuje připojení k téměř libovolné komunikační síti závodu. RSP se tak může i nadále soustředit na výrobu špičkového příslušenství robotů.

Robot System Products
Firma Robot System Products (RSP) se specializuje na výrobu příslušenství průmyslových robotů používaných ve výrobních závodech po celém světě. „Naše síla spočívá ve specializovaných znalostech, které jsme získali při práci v oboru průmyslové robotiky za téměř 20 let,“ vysvětluje Henrik Hofström, manažer marketingu společnosti RSP. „Tyto specializované znalosti nám umožňují vyrábět robustní, všestranné příslušenství průmyslových robotů, které našim zákazníkům pomůže zvýšit flexibilitu robotů a produktivitu výrobních linek.“

Jednou z hlavních produktových skupin v sortimentu RSP jsou měniče nástrojů. Měnič je připojen k robotu a umožňuje rychlou a bezpečnou výměnu nástrojů.
  


Připojení příslušenství robotů k jakékoli průmyslové síti

 Měnič nástrojů Moduflex je připojen k robotu a umožňuje mu rychlou a bezpečnou výměnu nástrojů.

Zadání
Požadavky na inteligentní a propojený průmysl ovlivňují každý krok v procesu automatizace. Takže když konstruktéři společnosti RSP vyvíjeli svou novou řadu měničů nástrojů Moduflex speciálně navržených pro velká zatížení, potřebovali se vypořádat s požadavkem, aby je bylo možné připojit ke komunikačním sítím automatizačních systémů.

Vývoj požadované komunikační techniky však není snadný a není to právě ten obor, v němž má RSP na světovém trhu jednu z předních pozic. „Jsme odborníky v robotice, ne v průmyslových sítích,“ vysvětluje Mats Thunell, vedoucí inženýr v RSP. „Chceme se i nadále soustředit na robotiku, takže jsme nechtěli investovat čas a peníze na vývoj interního řešení pro komunikaci, které je mimo oblast našich odborných znalostí. Naštěstí jsme našli vhodné řešení v podobě produktů Anybus, které umožňují oběma firmám zaměřit se na to, v čem jsou dobré: pro nás je to robotika a pro firmu HMS komunikační technika.“

Ale než budeme popisovat řešení síťové komunikace, popišme si požadavky RSP.

Požadavky firmy RSP na komunikaci v průmyslových sítích
Moderní mobilní roboty se volně pohybují v továrně, takže příslušenství robotu musí být co nejkompaktnější a bez kabelů. Pro zachování kompaktního tvaru měniče nástrojů preferovala společnost RSP vestavbu komunikační techniky přímo do měniče. Firma požadovala datové komunikační rozhraní, které umožní snadné a spolehlivé připojení k jakémukoli továrnímu komunikačnímu systému bez ohledu na síťový protokol.



Připojení příslušenství robotů k jakékoli průmyslové síti

Henrik Hofström z firmy RSP a Samuel Alexandersson z HMS.

Anybus CompactCom
Produkty Anybus CompactCom splňují všechny požadavky na komunikační techniku.

Vestavná konstrukce
Pro zachování kompaktního tvaru měniče nástrojů bez nutnosti použití dodatečných kabelů si firma RSP vybral modul Anybus CompactCom B40. Modul Anybus CompactCom B40 je připojen k desce plošných spojů měniče nástrojů.

Jakákoliv komunikační síť
CompactCom umožňuje připojení na všechny významné průmyslové sběrnice a do sítí průmyslového Ethernetu. Je snadné vyměnit jeden modul CompactCom za jiný, což umožňuje zařízením RSP, aby se připojila k jakémukoli komunikačnímu systému, bez ohledu na používaný síťový protokol. Jak poznamenává Henrik Hofström, otevírá se tak možnost expandovat na nové trhy. „Začali jsme s protokolem PROFINET, ale můžeme se zaměřit i na nové trhy, protože Anybus CompactCom je k dispozici pro všechny hlavní komunikační sítě a protokoly.“

Snadné a spolehlivé
Anybus CompactCom je dodáván přednastavený a snadno se instaluje, což zkracuje dobu uvedení nových produktů na trh. Oceněný průmyslový síťový procesor Anybus NP40 zajišťuje, že moduly CompactCom splňují náročné požadavky na komunikační výkon, spolehlivost a bezpečnost.

„Bez modulů Anybus CompactCom bychom nebyli schopni řadu Moduflex tak rychle uvést na trh,“ uzavírá Henrik Hofström. „Anybus CompactCom je skvělý produkt. Poskytuje spolehlivou komunikaci v průmyslových sítích a snadno se používá.“

Více se dozvíte na www.anybus.com nebo www.robotsystemproducts.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP