www.modernitovarna.com
INTERROLL

Společnost Interroll představuje nová řešení pro manipulaci s materiálem určená pro potravinářský a farmaceutický průmysl

Sant'Antonino, Švýcarsko/Baal, Německo, 12. května 2022. Díky uvedení nových technických komponent, které splňují vysoké požadavky na hygienu, rozšiřuje Interroll svou stávající řadu platforem pro dopravníkové systémy, což umožňuje optimalizovat trvanlivost potravin v maloobchodě. V rámci nové modulární hygienické platformy (Modular Hygienic Platform, MHP) jsou nyní k dispozici flexibilní modulární systémy založené na principech hygienické konstrukce výrobků. Nové komponenty systémů vycházejí z produktů, které byly již milionkrát vyzkoušeny a otestovány v praxi. Inovační ofenzíva v této oblasti byla zahájena speciálním hygienickým dopravníkem SHC (Special Hygienic Conveyor) a komponenty pro ultrahygienickou přepravu UHT (Ultra Hygienic Transfer).



Komponenty inovované platformy SHC jsou vyráběny z korozivzdorné oceli a vyznačují se mimo jiné omezením množství otvorů a zahloubení a zkosenými nebo zaoblenými tvary, aby čisticí kapaliny mohly z celého povrchu volně stékat. Platforma SHC zahrnuje jak válečkové, tak pásové dopravníky, tak i všechny součásti těchto dopravníků (tj. elektrické výrobky jako RollerDrive a odpovídající řídicí prvky, jako je např. MultiControl IP 55), které jsou certifikovány alespoň na IP55 a chráněny proti stříkající vodě, aby bylo možné vykonávat jednoduché čisticí procesy a v dopravníku nezůstaly žádné zbytky kapalin, které by mohly vést k poruchám funkce nebo narušení hygieny.

„Se speciálním hygienickým dopravníkem, neboli SHC, znovu potvrzujeme odpovědnost, kterou neseme jako technologický lídr v oboru manipulace s materiálem. Díky tomu neustále prosazujeme naši strategii platforem pro celou skupinu,“ říká Dr. Stephan Kronholz, který je zodpovědný za inovace hygienické platformy ve firmě Interroll. Platforma, kterou lze jako vždy flexibilně sestavovat a rozšiřovat z vyzkoušených a testovaných produktů jako modulární řešení plug-and-play – podobně jako se skládají kostičky stavebnice LEGO – umožňuje integrátorům systémů zvládnout jak jednodušší, tak velmi složité úkoly v oblasti automatické dopravy balených potravin nebo jiných výrobků citlivých na hygienu.

S dopravníkem SHC se oblast použití rozšiřuje také na autonomní dopravníky bez programovatelného automatu (PLC), vhodné pro použití v digitálně propojených prostředích průmyslu 4.0. Nový dopravník navíc umožňuje přesné polohování přepravovaného zboží na dopravníku bez použití dodatečných snímačů – což je důležitá funkce, například pro snadnou integraci etiketovacích strojů do automatického toku zboží poté, co bylo zboží zabaleno.

Optimalizovaná skladovatelnost pro výrobu a distribuci potravin

Společnost Interroll, přední světový výrobce dopravníkové techniky, již mnoho let přebírá odpovědnost za zlepšení bezpečnosti potravin a jejich dodávek po celém světě. Například vysoce moderní a kompaktní bubnové motory, které splňují nejpřísnější hygienické požadavky, používají přední firmy v oboru po celém světě. Zajišťují, aby automatizovaná řešení toku materiálu fungovala nejen mimořádně efektivně a šetřila energii, ale také splňovala maximální hygienické požadavky, jako jsou požadavky stanovené Úřadem pro potraviny a léčiva FDA v USA, směrnicemi Evropské unie a doporučeními skupiny EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group).

Speciální hygienický dopravník (SHC) přináší integrátorům a uživatelům, kteří musí splňovat náročné hygienické požadavky, všechny výhody, které nabízí celosvětově oblíbená modulární dopravníková platforma (MCP). Tímto způsobem je možné v pracovních procesech zpracování potravin implementovat vysoce efektivní toky materiálu s beztlakovou akumulací, které se dosud obvykle používaly pouze v moderních balíkových centrech nebo jiných distribučních zařízeních. Použitá koncepce decentralizovaného pohonu pracujícího v režimu start-stop šetří až 50 % energie v porovnání s centralizovanými řešeními, v nichž je pohon v nepřetržitém provozu. Současně to při přepravě standardních přepravek E2 vede ke zlepšení pracovního prostředí díky výrazně nižší hlučnosti a k omezení opotřebení, které snižuje možnost kontaminace produktů v potravinářském průmyslu.

Modulární hygienická platforma (MHP) se vyrábí v novém výrobním závodě ve stávajícím podniku v Baalu v Německu, nedaleko Düsseldorfu. V současné době pracuje v Baalu přibližně 240 zaměstnanců. Nejpozději do roku 2025 je plánováno zvýšení počtu pracovních míst přibližně o 60 v důsledku rozšíření závodu i sortimentu výrobků pro zákazníky v potravinářském a farmaceutickém průmyslu.


Společnost Interroll představuje nová řešení pro manipulaci s materiálem určená pro potravinářský a farmaceutický průmysl
Nový speciální hygienický dopravník SHC od společnosti Interroll umožňuje optimalizovat trvanlivost balených potravin díky dodržení maximální hygieny při jejich přepravě.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP