www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Ke zdraví a spokojenosti domácích mazlíčků napomáhají hi-tech řídicí systémy budov

Největší britský prodejce domácích mazlíčků a potřeb pro ně se těší značným úsporám energie v celé své maloobchodní síti a zároveň zajišťuje, že jsou neustále udržovány ideální podmínky pro dobré životní podmínky zvířat.

Ke zdraví a spokojenosti domácích mazlíčků napomáhají hi-tech řídicí systémy budov

Společnost Pets at Home nainstalovala systémy řízení energetické účinnosti klimatizace (AC) ve všech svých 450 prodejnách.

Každý systém byl navržen konzultanty v oblasti energetického managementu ze společnosti Ignite Energy z města Wantage v Británii pomocí standardní šablony využívající komunikační brány Intesis od firmy HMS Networks a nainstalované integrátorem systémů, firmou Consyst.

Klimatizace od různých výrobců kombinované do jednoho systému
Pobočky firmy Pets at Home používají klimatizační zařízení od různých výrobců, jako jsou Daikin, Mitsubishi Electric, Toshiba a další. Consyst používá brány Intesis k získávání informací v reálném čase z klimatizačních jednotek a k řízení jejich provozu bez ohledu na výrobce.

Ředitel firmy Consyst Lior Golani vysvětluje: „Komunikační brána Intesis je napájena klimatizační jednotkou, což umožňuje její přímou instalaci. Načtením předem definovaných informací z bran může integrátor snadno duplikovat konfiguraci mezi různými jednotkami a místy, což ušetří spoustu času při uvádění do provozu.“

Tato jednoduchost umožnila společnosti Consyst nainstalovat všechny systémy rychle a efektivně. Celá síť poboček tak byla modernizována za méně než 18 měsíců, čímž se minimalizovalo narušení běžného provozu firmy Pets at Home.

Zajištění zdraví a spokojenosti zvířat
Jakmile je brána uvedena do provozu, neustále přenáší důležité informace, jako jsou provozní stav a chybové kódy, do centrální řídicí jednotky. Velmi důležité je, že systém každé prodejny obsahuje několik snímačů teploty a regulátorů, což zajišťuje, že mohou být neustále dodržovány přísné podmínky pro zdraví a pohodu zvířat.

„Monitorování a řízení teploty v každém obchodě výrazně snížilo spotřebu energie a také, což je velmi důležité, zajišťuje optimální podmínky pro pohodu domácích mazlíčků,“ říká Lior.

Pets at Home má nyní energeticky efektivní obchody a firmy Ignite a Consyst s nimi nadále spolupracují na rozvoji dalších iniciativ a na zajištění efektivního hospodaření s energií na všech úrovních.

Inteligentní komunikační brány
Komunikační brány Intesis od HMS umožňují připojení stávajících zařízení v podstatě od všech výrobců bez ohledu na použitý protokol nebo infrastrukturu sítě. To znamená, že všechny prvky i toho nejsložitějšího projektu automatizace budov lze integrovat do jediného jednotného systému.

Může komunikovat pomocí otevřených standardů nebo proprietárních protokolů a zahrnuje řadu překladačů protokolů i rozhraní klimatizačních jednotek. Výsledkem je jednoduchá konstrukce, instalace a uvedení do provozu spojené s robustním a spolehlivým provozem.


Ke zdraví a spokojenosti domácích mazlíčků napomáhají hi-tech řídicí systémy budov

Komunikační brány Intesis jsou škálovatelné od nejjednodušších požadavků jednotlivých domácností až po velké projekty v komerčním, maloobchodním, zdravotnickém a vzdělávacím sektoru. Má stejný původ jako ostatní výrobky HMS používané například při řízení výrobních závodů, rafinérií, zdrojů energie a zařízení kritické infrastruktury.

Kromě protokolu DALI vyrábí HMS komunikační brány pro všechny hlavní protokoly automatizace budov, včetně ASCII, BACnet, KNX, M-bus a Modbus.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP