www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nová komunikační brána Intesis usnadňuje komunikaci mezi sítěmi PROFINET a BACnet

Společnost HMS Networks oznamuje uvedení nového překladače protokolů Intesis pro komunikaci mezi PLC s rozhraním PROFINET v ve výrobních provozech a systémy správy budov se sítí BACnet IP/MSTP. Tak je umožněna plná integrace dat pro monitorování a řízení v sítích průmyslových provozů a technických zařízení budov.

Nová komunikační brána Intesis usnadňuje komunikaci mezi sítěmi PROFINET a BACnet
Klíčovým úkolem je dosáhnout komunikace mezi řídicími systémy výroby a budov

Základním požadavkem v továrních budovách je, aby parametry prostředí, jako teplota, vlhkost a kvalita vzduchu, byly automaticky monitorovány a řízeny tak, aby byly zajištěny optimální podmínky pro výrobní procesy i pracovníky ve výrobě. A vlastníci podniků mohou ušetřit hodně energie zajištěním efektivního řízení technického vybavení budov, jako jsou systémy HVAC a osvětlení. Integrace také zvyšuje bezpečnost v nouzových situacích.

Ovšem když integrátoři plánují integraci systémů výroby a budov, obvykle se setkají s heterogenní a náročnou situací. BACnet je typický protokol využívaný v BMS (Building Management System) pro řízení technických zařízení v budovách, a PROFINET je jedna z nejvíce používaných komunikačních sítí pro řízení výrobních procesů.

Komunikace prostřednictvím certifikované komunikační brány PROFINET - BACnet

Nový překladač protokolů Intesis PROFINET - BACnet IP/MSTP, zaměřený na tuto situaci, je cenově výhodná komunikační brána se snadnou instalací, která umožňuje obousměrnou komunikaci mezi PLC s rozhraním PROFINET a řídicími jednotkami BACnet. Komunikační brána s nezávislými ethernetovými porty, schopná obsluhovat až 1 200 datových bodů, je na jedné straně BACnet IP/MSTP server/slave, na druhé straně zařízením PROFINET I/O. Komunikační brána má certifikát BTL pro BACnet a nese značku UL pro zaručení nejvyšších standardů komunikace a kvality.

Vzhledem ke strategickému umístění mezi systémy řízení budov a řízení výroby umožňuje realizovat velmi zajímavé aplikace, např. pro měření spotřeby energie zařízení a strojů prostřednictvím systému BMS založeného na BACnet nebo pro monitorování činnosti HVAC a její řízení z PLC s rozhraním PROFINET. Stejně ji lze využít pro snadnou definici alarmů a jejich správu.

Snadná konfigurace a integrace prostřednictvím Intesis MAPS

Intesis MAPS, společný konfigurační nástroj pro všechny překladače protokolů Intesis, umožňuje integrátorům systémů velmi intuitivní konfiguraci zahrnující obě strany komunikační brány. MAPS pomáhá integrátorům v jejich projektech i v další práci tím, že jim poskytuje cenné soubory EDE pro integraci BACnet stejně jako soubory GSD a TIA Portal TAG pro rychlou konfiguraci jakýchkoliv PLC s rozhraním PROFINET.

Výsledek kombinovaných znalostí firmy HMS v oblastech komunikace ve výrobě i v budovách

Nová verze PROFINET - BACnet, rozšiřující rozsáhlý sortiment dosavadních překladačů protokolu BACnet, je prvním produktem v nové řadě komunikačních bran Intesis pro integraci komunikačních sítí výroby a budov, které bude firma HMS Networks postupně uvádět na trh. V těchto komunikačních branách kombinuje HMS svou osvědčenou komunikační techniku značek Anybus® a Intesis pro komunikaci orientovanou na výrobní sítě a sítě budov, prověřenou zákazníky v miliónech instalací po celém světě.

Více se dozvíte na www.intesis.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP