www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Wireless Bolt CAN — komunikace CAN prostřednictvím Wi-Fi nebo Bluetooth

Převodníky sběrnic Anybus® Wireless Bolt byly na trh uvedeny před pěti lety a od té doby nalezly uplatnění v tisících průmyslových řídicích systémů s bezdrátovým ethernetovým přístupem. Převodníky s robustním provedením a jedinečným tvarem šroubu, který se jednoduše upevní do díry se závitem na stroji, je dnes osvědčený a prověřený v nejnáročnějších průmyslových úlohách. Spektrum použití sahá od instalací ve skladech a na automaticky naváděných vozících (AGV) až po výrobu potravin, doly nebo náročná venkovní zařízení. Na základě předchozího úspěchu nyní společnost HMS uvádí na trh Anybus Wireless Bolt CAN, převodník s komunikací CAN na hostitelské zařízení.

Anybus Wireless Bolt CAN — komunikace CAN prostřednictvím Wi-Fi nebo Bluetooth

Bezdrátová komunikace CAN v průmyslu

Nový převodník Anybus Wireless Bolt CAN umožňuje přenášet data komunikační sítě CAN, používané např. na těžkých strojích a zařízeních, prostřednictvím odolného bezdrátového spojení. Bezdrátová komunikace je navázána buď prostřednictvím rychlého připojení Wi-Fi, nebo spolehlivého spojení Bluetooth. Data CAN jsou přenášena protokolem TCP/IP, což umožňuje, je-li to požadováno, aby se k síti připojila další standardní zařízení s bezdrátovým rozhraním Wi-Fi.

Bezdrátový přístup k datům vozidla prostřednictvím protokolu J1939 CAN

Typickým příkladem použití je bezdrátový přístup k datům CAN z průmyslového vozidla, jakým je nákladní automobil pro přepravu sypkého materiálu. Převodník Anybus Wireless Bolt CAN umožňuje data protokolu CAN J1939, který tato vozidla obvykle využívají, snadno přenášet např. do tabletu, který potom dává operátorovi možnost plné kontroly a dohledu nad probíhajícím procesem plnění sypkého materiálu.

Použití bezdrátového přenosu dat protokolu CANopen ve výrobě

Převodníky Anybus Wireless Bolt CAN jsou z hlediska přenosu dat CAN plně transparentní, to znamená, že pracují s libovolným protokolem založeným na CAN, včetně CANopen. To umožňuje vytvářet mobilní ostrůvky automatizace v jakýchkoliv výrobních procesech – Anybus Wireless Bolt CAN přenese data CANopen bezdrátově.

Velká škála možností bezdrátového připojení pro průmyslové komunikační sítě a IoT

Kromě nového převodníku Anybus Wireless Bolt CAN zahrnuje produktová řada Wireless Bolt další verze, které se mohou připojit k hostitelskému zařízení pomocí sériové sběrnice nebo sítě průmyslového Ethernetu. Na bezdrátové straně převodníku Wireless Bolt byly možnosti Wi-Fi a Bluetooth nedávno doplněny verzí, jež podporuje nové standardy LTE NB-IoT a CAT-M1 zaměřené na aplikace IoT.

Více informací o převodnících Anybus Wireless Bolt:

https://www.anybus.com/products/wireless-solutions

Anybus Wireless Bolt CAN — komunikace CAN prostřednictvím Wi-Fi nebo Bluetooth

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP