www.modernitovarna.com
INTERROLL

Firmy Interroll a Teknokom realizovaly plně automatizovaný a dálkově monitorovaný systém materiálového toku pro firmu Karaca Group v Turecku

Sant'Antonino, Švýcarsko/Istanbul, Turecko, května 2020. Společnost Interroll spolu s firmou Teknokom, integrátorem systémů pro kompletní automatizaci skladů, realizovaly automatizovaný systém pro vychystávání objednávek pro firmu Cookplus sídlící v Istanbulu v Turecku. Základními prvky nového řešení pro manipulaci s materiálem jsou poháněné válečky RollerDrive EC 5000, řídicí systém MultiControl a modulární dopravníková platforma MCP od firmy Interroll. Systém kombinuje pokročilé funkce, jako jsou řízení cesty, automatický tisk faktur nebo dynamické měření objemu zásilek, s aplikací pro tisk štítků pro cargo a monitorováním v reálném čase.



Systém pro automatické vychystávání objednávek byl dodán a instalován firmou Teknokom jako klíčová součást moderního distribučního centra Cookplus o rozloze 6 000 čtverečních metrů, které se nachází v Hadimköy nedaleko Istanbulu a slouží zákazníkům v celém Turecku. Cockplus e-shop vlastněný firmou Karaca Group – přední firmou v oboru prodeje nádobí, kuchyňských potřeb a domácího textilu s 2 700 obchodníky a obchody ve 27 zemích. Dopravníky s bezdotykovou  akumulací používané v uvedeném systému materiálového toku mají délku více než 220 m a propojují na dvou podlažích závodu různé vychystávací stanice s balicími stroji a přípravou objednaného zboží k odeslání. Efektivní a energeticky velmi úsporné dopravníky pro balíčky a krabice využívají 190 jednotek RollerDrive EC 5000 řízených 60 kartami Interroll MultiControls, připojenými na programovatelný automat (PLC) a systém pro správu skladu (WMS).

„Novým řešením jsme výrazně zvýšili výkon a kapacitu našeho distribučního centra tím, že jsme odstranili mnoho složitých manuálně prováděných procesů. Stejně důležité jako zvýšení efektivity pro nás bylo další zlepšení spokojenosti zákazníků, jehož jsme dosáhli zkrácením dodacích lhůt a zlepšením spolehlivosti dodávek,“ říká Ertugrul Celebi, COO Logistics & Supply Chain společnosti Karaca A.S.

Pokročilý dopravníkový systém je plně řízen softwarem vyvinutým firmou Teknokom, dlouholetým členem mezinárodní sítě partnerů v programu Rolling On Interroll. Softwarové aplikace používají pro řízení a monitorování data získaná z karet Interroll MultiControl. Jedním příkladem je inteligentní řízení cesty, které umožní zakázce obejít určité vychystávací stanice nebo celé patro, jestliže na nich není třeba žádná činnost operátorů. Navíc na konci operace vychystávání, před balením, tiskárna automaticky pro každou objednávku vytiskne její fakturu. Po vstupu do oblasti odesílání zboží nalepí aplikátor na každou krabici automaticky štítek s čárovým kódem; kód obsahuje informace potřebné pro následujícího agenta, včetně místa určení, objemu zásilky a dodacího listu.

„Pro splnění náročných požadavků našeho zákazníka jsme využili dlouhodobou spolupráci s firmou Interroll, která nám umožnila do systému materiálového toku hladce integrovat nejmodernější techniku. Kompletní projekt byl realizován jako ucelená zakázka, od konstrukce přes instalaci až po údržbu a podporu. Náš zákazník je nyní například schopen monitorovat provoz svého systému prostřednictvím online aplikace v reálné čase – kdykoliv a kdekoliv chce,“ říká Mustafa Hisim, náměstek generálního ředitele společnosti Teknokom A.S.

Softwarová aplikace společnosti Teknokom umožňuje pro účely údržby a podpory monitorovat celý materiálový tok prostřednictvím uživatelsky přívětivého rozhraní s funkcemi řízení i tvorby reportů. Například je možné v obou podlažích zobrazovat pozici balíčků, aktuální stav objednávek a vychystané položky v jednotlivých balíčcích. Provozní manažeři navíc mohou dostat aktuální reporty i souhrnné reporty za určitý čas s informacemi o plnění kapacity a úzkých místech ve vychystávacích stanicích, se záznamy o chybách a podrobnými informacemi o výkonnosti.


Firmy Interroll a Teknokom realizovaly plně automatizovaný a dálkově monitorovaný systém materiálového toku pro firmu Karaca Group v Turecku
Firmy Interroll a Teknokom realizovaly plně automatizovaný a dálkově monitorovaný systém materiálového toku pro firmu Karaca Group v Turecku


Firmy Interroll a Teknokom realizovaly plně automatizovaný a dálkově monitorovaný systém materiálového toku pro firmu Karaca Group v Turecku
Firmy Interroll a Teknokom realizovaly plně automatizovaný a dálkově monitorovaný systém materiálového toku pro firmu Karaca Group v Turecku
Popisek: Systém kombinuje pokročilé funkce, jako jsou řízení cesty, automatický tisk faktur nebo dynamické měření objemu zásilek, s aplikací pro tisk štítků pro cargo a monitorováním v reálném čase. Softwarové aplikace používají data získaná prostřednictvím Interroll MultiControl.


Více informací:

www.cookplus.com
www.teknok.com
www.interroll.com

O společnosti Karaca
Karaca Group, jejíž kořeny sahají 50 let hluboko do historie, zahrnuje přední turecké společnosti, jako jsou Karaca, Karaca Home, Cookplus, Emsan a Jumbo, které působí v oboru nádobí, kuchyňských spotřebičů a domácího textilu. Rodinná firma obsluhuje 2 700 obchodníků a obchodů ve 27 zemích. Její produkty již získaly 58 národních i mezinárodních ocenění za design.

O firmě Teknokom
Hlavní náplní činnosti společnosti Teknokom, založené v roce 1985, je vývoj zákaznicky orientovaných softwarových řešení pro malé, střední i velké podniky v různých oborech průmyslu, jako jsou balicí linky, logistika a farmaceutické sklady. Společnost sídlící ve městě Urla v provincii Izmir je jedním z nejzkušenějších integrátorů systémů v Turecku a nabízí řešení pro vychystávání a kompletování objednávek pro náročné zákazníky, jako jsou např. Amway nebo Alliance Health Care.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP