www.modernitovarna.com
INTERROLL

Skynet zvyšuje kapacitu průchodu zásilek prostřednictvím pásového třídiče Interroll

Sant'Antonino, Švýcarsko. Firma L.A.C. Conveyors and Automation v těsné spolupráci se svým dlouhodobým partnerem, firmou Interroll, dodala do třídírny firmy Skynet Worldwide Express, přední společnosti v oboru kurýrních služeb, na klíč novou třídicí linku. Její hlavní součástí je svislý pásový třídič se zkříženými pásy, který dosahuje rychlosti třídění 4 000 zásilek za hodinu.



Firma Skynet Worldwide Express, založená v roce 1972, vytvořila celosvětově největší nezávislou expresní kurýrní síť s více než 1 000 pobočkami v 209 zemích a oblastech.  Společnost, která přepraví všechno, od pohlednice po koncertní křídlo, má své sídlo v Británii, v Hounslow nedaleko letiště Heathrow u Londýna. Tým v Hounslow, který klade mimořádný důraz na to, aby firma prostřednictvím osobního přístupu, flexibility a zaměření na detaily poskytovala zákazníkům vždy správné řešení, zjistil, že jejich kapacita třídění zásilek se dostává na mez svých možností.

Aby firma Skynet vyhověla rostoucím požadavkům zákazníků, rozhodla se do závodu, který byl původně určen jen pro skladování, instalovat novou třídicí linku. Obrátila se tedy na společnost L.A.C. Conveyors and Automation, předního výrobce průmyslových dopravníků a automatizační techniky. L.A.C. vyzvala ke spolupráci na řešení firmu Interroll.

Třídič byl instalován zejména pro třídění odchozích zásilek pro zákazníky v Evropě a Asii, a základním požadavkem proto byla přesnost třídění. Dalším požadavkem firmy Skynet bylo efektivní využití místa. 

Úspora místa díky modulární konstrukci pásového třídiče
Firma L.A.C. si udělala srovnání tří typů třídičů a doporučila použít osvědčené řešení svislého třídiče se zkříženými pásy od firmy Interroll, jehož hlavní charakteristikou je prostorově úsporná konstrukce, jíž se dosahuje použitím kompaktních modulů. "Například šířka pouhých 1,7 m je dostatečná k instalaci svislého třídiče se zkříženými pásy s unašeči 400 x 400 mm.   Tato konfigurace šetří cenné místo také tehdy, když se v třídiči dopravují plné kontejnery, což je na trhu ojedinělá nabídka," říká Steve Nuttall, vedoucí obchodního oddělení společnosti L.A.C. Conveyors and Automation.
 
Čtyři tisíce zásilek za hodinu
Vzhledem k omezenému místu, které je v nové sekci skladu k dispozici, bylo třeba maximálně šetřit místem, ale přesto bylo třeba dosáhnout požadované kapacity 4 000 zásilek za hodinu.  Proto byly skluzy třídiče navrženy tak, aby byly vytříděné zásilky odváděny jen na jednu stranu třídiče, protože tak je možné optimálně využít dostupné místo.  Před vlastní třídič nainstalovala firma L.A.C. pásový dopravník s indexy, který zajistí vytvoření mezer mezi jednotlivými zásilkami. Potom jsou zásilky oskenovány a do systému se uloží jejich rozměry a hmotnost.
 
"Tým společnosti Interroll průběžně informoval firmy L.A.C. a Skynet ve všech fázích dodávky, nabízel jim různé možnosti a vysvětloval rozdíly mezi nimi, aby bylo dosaženo správného řešení," říká Ian Gray, Sales Application Manager společnosti Interroll Ltd. "Nový třídič, nainstalovaný v listopadu 2018 v době vrcholící předvánoční špičky, výrazně zvýšil propustnost třídicí linky s tím, že ještě ponechal možnost pro další budoucí rozšíření."

"Firmy Interroll a L.A.C. nám dodaly prvotřídní systém, včetně bezchybné instalace," říká Lee Smith, vedoucí provozu střediska Londýn společnosti Skynet.  "Třídič, přidružené dopravníky a skenovací vybavení nám velmi pomohly zlepšit pracovní postupy. To, jak tým Interroll koordinoval instalaci, zajistilo, že projektované zařízení bylo dodáno včas."

  Skynet zvyšuje kapacitu průchodu zásilek prostřednictvím pásového třídiče Interroll
 
Skynet zvyšuje kapacitu průchodu zásilek prostřednictvím pásového třídiče Interroll

Popisek: Svislý třídič se zkříženými pásy od firmy Interroll vyniká vysokou propustností a úsporou místa.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP