www.modernitovarna.com
EATON

Eaton Corporation plc dokončuje akvizici Cooper Industries s cílem vytvořit přední globální společnost zabývající se řízením energie

Diverzifikovaný průmyslový výrobce Eaton Corporation (NYSE: ETN) a dodavatel elektrických zařízení Cooper Industries plc (NYSE:CBE) dnes oznámili, že společnost Eaton dokončila akvizici společnosti Cooper. Tato akvizice byla oznámena 21. května 2012 a výsledkem je spojení společností Eaton a Cooper do nové, přední, globální firmy zabývající se řízením energie, s názvem Eaton Corporation plc.

„Akvizice Cooperu o objemu 13 miliard USD, která je největší akvizicí společnosti Eaton za 101 let její historie, představuje milník v naší transformaci, jenž zvyšuje náš dosah v oblasti jednotlivých segmentů trhu, rozšiřuje naše portfolio výrobků, služeb a řešení a posiluje naši globální geografickou působnost,“ prohlásil Alexander M. Cutler, Eaton Chairman and Chief Executive Officer.

„Společnost Cooper dodává prověřené kapacity v oblasti distribuce elektrické energie, dále v oblasti chytrých sítí, osvětlení, kontroly osvětlení, vodičů a kabelů a zabezpečovacích zařízení, jež doplňují silné stránky společnosti Eaton stojící na kvalitě energie a službách souvisejících s distribucí elektrického proudu a energií,“ prohlásil pan Cutler. „Tyto vzájemně se doplňující technologie dále zrychlují možnost růstu společnosti Eaton jako globální integrované společnosti zaměřené na řízení energie řešící nejvýznamnější současné trendy: stoupající náklady a zvyšující se dopad na životní prostředí v důsledku celosvětově rostoucí spotřeby energie.“

Kombinací výsledků společností Eaton a Cooper za čtyři čtvrtletí končící 30. září 2012, Eaton Corporation plc vykazuje odhadované tržby 21,8 miliard USD a EBITDA 3,3 miliard USD.

Akcionáři společnosti Cooper obdrží do 14 dnů odměny, na které mají nárok podle plánu narovnání.

Obchodování s akciemi společností Eaton a Cooper bude na newyorské burze pokračovat až do ukončení dnešního obchodování a s kmenovými akciemi Eaton Corporation plc se na newyorské burze začne obchodovat pod symbolem ETN v pondělí 3. prosince 2012.

„Brzy oznámíme organizační strukturu kombinovaných operací,“ řekl pan Cutler. „Vedení společnosti ve spolupráci se společným integračním týmem složeným z vedoucích pracovníků společností Eaton a Cooper bude odpovědné za dosažení operativní synergie tak, jak jsme ji definovali. Předpokládáme, že celý integrační proces bude trvat 24 až 36 měsíců, v závislosti na podmínkách na trhu.“

Eaton Corporation plc je diverzifikovaná společnost zaměřená na řízení energie, poskytující energeticky efektivní řešení, která pomáhají našim zákazníkům účinně nakládat s elektrickou, hydraulickou a mechanickou energií. Společnost patří ke globální technologické špičce v oblasti elektrických výrobků, systémů a služeb zajišťujících kvalitu, distribuci a řízení energie, přenosu elektrické energie, výrobků pro osvětlení a pro rozvody elektrické energie; hydraulických komponentů, systémů a služeb pro průmyslová a mobilní zařízení; paliva pro letectví a kosmické lety, hydraulických a pneumatických systémů pro komerční a vojenské účely; pohonných systémů pro automobilový průmysl, ekonomii a bezpečnost využívání paliv. Společnost Eaton získala Cooper Industries plc v roce 2012. Nová společnost, Eaton Corporation plc, má přibližně 100 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 150 zemích. Podrobnější informace najdete na www.eaton.com.

Prohlášení vyžadované podle pravidel převzetí
Ředitelé společnosti Eaton přijímají odpovědnost za informace obsažené v tomto sdělení, s výjimkou těch, které se týkají společnosti Cooper, jeho přidružených osob, ředitelů společnosti Cooper a členů jejich nejbližších rodin, souvisejících trustů a osob, jež jsou s nimi spojeny. Podle nejlepšího vědomí a svědomí ředitelů společnosti Eaton (kteří zároveň učinili veškeré přiměřené kroky k tomu, aby této formulaci dostáli) jsou informace, které jsou součástí tohoto sdělení, za něž přijímají odpovědnost, v souladu se skutečností a nezamlčují nic, co by pravděpodobně mohlo jejich význam ovlivnit.

Ředitelé společnosti Cooper přijímají odpovědnost za informace obsažené v tomto sdělení, pokud se týkají společnosti Cooper, jeho přidružených osob, ředitelů společnosti Cooper a členů jejich nejbližších rodin, souvisejících trustů a osob, jež jsou s nimi spojeny. Podle nejlepšího vědomí a svědomí ředitelů společnosti Cooper (kteří zároveň učinili veškeré přiměřené kroky k tomu, aby této formulaci dostáli) jsou informace, které jsou součástí tohoto sdělení, za něž přijímají odpovědnost, v souladu se skutečností a nezamlčují nic, co by pravděpodobně mohlo jejich význam ovlivnit.

Originál byl publikován v angličtině. V případě jakýchkoliv pochybností bude anglická verze považována za směrodatnou.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP