www.modernitovarna.com
EATON

Typová řada softstartérů DS7 Eaton byla rozšířena o zařízení pro proud do 200 A

Eaton’s Electrical Sector, jeden z předních výrobců komponent a systémů pro elektrotechniku a automatizaci, oznamuje, že rozšířil typovou řadu svých softstarérů DS7 o zařízení pro jmenovitý provozní proud do 200 A. Softstartéry jsou stále častější alternativou k přepínačům hvězda – trojúhelník. Uživatelé nyní mají k dispozici kompletní sortiment softstartérů DS7 pro proudy od 4 do 200 A pro běžný rozběh motorů a s běžnými funkcemi, které plně nahradí softstartéry starších řad DS4 a DS6. Napájecí napětí u řady DS7 je 200 až 480 V; připravují se verze pro napětí 24 V AC/DC a 110 až 230 V AC.

Typová řada softstartérů DS7 Eaton byla rozšířena o zařízení pro proud do 200 A
Softstartéry DS7 používají speciální metodu asymetricky řízené spouště, takže nejsou třeba stejnosměrné komponenty jako u běžných softstartérů pro řízení napětí ve dvou fázích (Eaton má na tuto metodu evropský patent EP12 40706B1). Metoda zamezuje vytvoření eliptického rotačního pole, jež způsobuje nerovnoměrný rozběh motoru, a zkracuje dobu potřebnou k jeho rozběhu. Rozběh motoru pomocí DS7 je potom hladký podobně jako u softstartérů, které řídí napětí ve všech třech fázích.

Softstartéry DS7 v kompaktním provedení jsou vhodné pro běžné použití, např. pro rozběh čerpadel, ventilátorů nebo malých pásových dopravníků. Již brzy budou softstartéry DS7 k dispozici také s rozhraním SmartWire-DT. V této variantě budou zvláště vhodné pro řídicí systémy, protože SmartWire-DT zjednodušuje kabeláž a rozšiřuje soubor funkcí.
Softstartéry Eaton DS7 jsou vhodné pro množství aplikací, např. pro třífázovou indukční zátěž, hladký a tichý rozběh motorů dopravníků a transportních zařízení nebo pro plynulý rozběh čerpadel, který chrání celou potrubní síť (zabraňuje hydraulickým rázům). Softstartéry DS7 jsou vhodné také pro rozběh ventilátorů, u nichž zmenšují namáhání a opotřebení řemenového převodu.

Elektronické softstartéry umožňují uživatelům splnit jejich požadavky na plynulé zvyšování momentu na hřídeli motoru, bez záškubů, a selektivní omezení rozběhového proudu. Řídí napájecí napětí třífázových motorů po dobu rozběhu a přizpůsobují rozběh motoru chování jeho zátěže. To znamená, že mechanické díly poháněného zařízení jsou uváděny do pohybu pozvolna, bez rázového zatížení. Použití softstartérů snižuje zatížení ve všech provozních režimech zařízení. Díky tomu lze prodloužit servisní lhůty jednotlivých komponent, a tím snížit náklady. Softstartéry DS7 splňují všechny požadavky normy ČSN EN 60 947-4-2 pro polovodičové spouštěče a regulátory motorů na střídavý proud.

Další informace: www.eaton.com/moellerproducts

Obrázek č.: MI-11-1205
Titulek: Typová řada softstartérů DS7 Eaton byla rozšířena o zařízení pro proud do 200 A

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP