www.modernitovarna.com
EATON

Noví obchodní partneři společnosti EATON v oblasti SmartWire-DT

společnosti Hilscher a Wöhner podepsali obchodní smlouvu na výstavě SPS/IPC/DRIVES 2011.

Noví obchodní partneři společnosti EATON v oblasti SmartWire-DT
Společnost Eaton je předním výrobcem komponentů a systémů pro průmyslovou automatizaci. Divize elektrotechniky společnosti Eaton představila dva nové obchodní partnery na veletrhu SPS/IPC/DRIVES : Společnost Hilscher, která je lídrem v oblasti průmyslových komunikačních systémů a sídlí v Hattersheimu. A také společnost Wöhner sídlící ve městě Rödental, která je specialistou v oblasti technologie sběrnicových systémů.

Na veletrhu v Norimberku společnost Eaton podepsala smlouvu o spolupráci se společnostmi Hilscher a Wöhner, kteří se zavázali integrovat komunikační systém SmartWire-DT do jejich produktů. V roce 2011 podepsali společnosti Eaton, Phoenix Contact a Blomberg na výstavě Hannover Messe obchodní smlouvu o spolupráci v oblasti elektronických stykačů motorů a technologie SmartWire-DT.

Díky své filosofii "od zeštíhleného připojení k zeštíhlené automatizaci" se společnost Eaton věnuje oběma základním parametrům. Jednak to je zjednodušování řídících stanic a to díky redukci kabeláže a komunikačních rozhraní a na druhé straně to je zvyšování transparentnosti systémů a strojů. Řešení "zeštíhlené automatizace" spočívá v použití technologie SmartWire-DT a HMI/PLC, která redukuje čas při návrhu projektu, zvyšuje výkon, snižuje náklady, celkově snižuje počet chyb a zároveň zvyšuje flexibilitu celého modulárního konceptu stroje. Společnost Eaton spolupracuje v oblasti SmartWire-DT s obchodními partnery, se kterými podporuje vizi "od zeštíhleného připojení k zeštíhlené automatizaci". Jejich koncová zařízení jsou potom k dispozici ve verzích SmartWire-DT Master i Slave.

Craig McDonnell, ředitel Eaton Automation Business Unit (IAB) v oblasti elektrotechniky, říká, "Jsme velice potěšeni uzavřením smlouvy s našimi novými technologickými partnery Hilscher a Wöhner. To ukazuje, že technologie SmartWire-DT společnosti Eaton se velice dobře usadila na technologickém trhu a zákazníci čerpají výhody této technologie."

Richard Boulter, Senior Vice President Industrial Control Division, Eaton Industries, komentoval novou spolupráci : "Rozvoj produktové řady SmartWire-DT za pomoci našich nových partnerů naplňuje naší strategii "od zeštíhleného připojení k zeštíhlené automatizaci" a činí technologii pro naše zákazníky čím dál více atraktivní". Hans-Jürgen Hilscher, Managing Director společnosti Hilscher GmbH, říká : "Naše technologie netX umožňuje propojení technologie SmartWire-DT s běžnými průmyslovými sběrnicemi a Ethernetem tou nejjednodušší cestou. To otevírá dveře k rapidními nárůstu technologie SmartWire-DT v průmyslové automatici."

"Díky použití technologie SmartWire-DT mohou naše sběrnicové systémy komunikovat globálně!" říká Frank Wöhner, ředitel společnosti Wöhner a upřesňuje výhody této spolupráce : "Naším cílem bylo vždy kráčet do budoucnosti a vyvýjet "naší" technologii sběrnicového systému. Nasloucháním zákazníkovým potřebám a výhledem do budoucnosti chceme tímto obchodním partnerstvím zajistit spolehlivost a kontinuitu sběrnicového systému."

Spolupráce společností Hilscher a Eaton:
Pro široké spektrum aplikací v oblasti průmyslových technologií je zapotřebí propojit SmartWire-DT s již existujícími komunikačními standardy. Nejjednodušší cestou je implementace pomocí externích gatewayí. Technologie netX společnosti Hilscher umožňuje propojení s většinou průmuslových sběrnic a ethernetem pomocí řadiče. Tato technologie je základem pro produktovou řadu gatewayí s rozhraním SmartWire-DT. Společnost Hilscher má mnohaleté zkušenosti se všemi znamými komunikačními systémy a bude tedy schopná provést výzkum s velkou efektivitou. Společnost Hilscher bude vyrábět tyto gatewaye přímo v jejich výrobní hale. Díky tomu, že má pobočky po celém světě, budou tato zařízení dostupná téměř pro každého zákazníka.
V roce 2012 je v plánu představit převodníky SmartWire-DT na Profinet, Powerlink a EtherCat. Společnost Hilscher také nabízí vývoj speciálních komunikačních prvků. Díky zkušenostem, které společenost Hilscher nasbírala při vývoji gatewayí, může začít s integrací modulů s rozhraním SmartWire-DT Master. Tato nová zařízení lze vyrobit na základě již existující struktury produktů netX.

Spolupráce společností Wöhner a Eaton:
Základní myšlenkou je použít technologii SmartWire-DT pro další rozšíření výhod sběrnicových systémů společnosti Wöhner. Díky nové technologii mohou být data inteligentních měřících systémů dále zpracována a využita. "Tímto vývojem integrujeme inteligentní správu energie v technologii sběrnicového systému", říká Hubert Lenker, Market Manager a Product Developer společnosti Wöhner. "Bude zajištěn snadný a spolehlivý záznam toku energie a preventivní monitoring jistících prvků sběrnicového systému. Modul Smartwire-DT na adapteru EQUES umožňuje přímé řízení širokého spektra motorových převodovek." Avšak, výhody této spolupráce spočívají hlavě v technologii CrossLink® společnosti Wöhner. Propojení technologie CrossLink®, která je standardizovanou platformou a technologie SmartWire-DT má za následek velké výhody pro mnoho typů aplikací. Systémoví inženýýři budou moci zvýšit dostupnost a výkon celého systému a také zjednodušit řízení spotřeby energie. Monitoring toku energie umožňuje větší efektivitu při nastavování sběrnicového systému. Zvyšující se poptávka po energii a rostoucí nároky na ochranu životního prostředí činí efektivní a ekonomické využití spotřeby energie velice důležitou součástí návrhu každé aplikace. Využití energie je mnohem snažší a efektivnější díky možnosti vzdálené správy dat a tedy dostupnosti informací z jakéhokoliv místa na světě. Díky tomu lze ušetřit jak životní prostředí tak finanční náklady.

Více informací : www.eaton.com/moellerproducts
Obrázek č.: MI-11-1213
Záběr: Noví strategičtí partneři společnosti Eaton : Hilscher and Wöhner

Hilscher
Společnost Hilscher, sídlící v Hattersheimu, je nezávislou rodinnou firmou a lídrem v oblasti průmyslových komunikačních systémů. Díky jejich síťovým kontrolérům založených na technologii netX, která podporuje všechny průmyslové sběrnice a real-time ethernet, může společnost Hilscher dodávat produkty a technologie pro mnoho renomovaných výrobců v oblasti průmyslové automatizace po celém světe. Společnost Hilscher byla založena před 25 lety a dnes zaměstnává 220 lidí, kteří se generují obrat okolo 24 milionů Eur ročně. Společnost Hilscher má pobočky v 9 zemích.
swww.hilscher.com

Wöhner
Skupina Wöhner tvaruje budoucnost distribuce energie, řídící techniky a obnovitelné zdroje energie již téměř 80 let. Společnost Wöhner je lídrem v oblasti technologie sběrnicových systémů, průkopnických technologií a vynikající podporou. Společnost Wöhner dodává pojistky po celém světě, buď jako sběrnicový systém nebo jako jednotlivé díly s montáží na zeď. Společnost má 10 poboček a propracovanou distribuční síť v Německu i zahraničí ve více než 80 zemích světa. Moderní rodinná společnost se sídlem v Rodentalu a obratem 67 milionů eur v současné době zaměstnává 275 lidí po celém světě.
www.woehner.de

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP