www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Gigabitové ethernetové přepínače určené pro dražní aplikace

Manažovatelné ethernetové PoE switche, plně vyhovující normě EN 50155, jsou určené do těžkých průmyslových podmínek a zejména pak pro dražní aplikace.

Gigabitové ethernetové přepínače určené pro dražní aplikace
Společnost Westermo dále rozšířila svůj sortiment kompaktních manažovatelných přepínačů Viper. Představila nový dvanáctiportový switch určený pro gigabitové ethernetové sítě. Ethernetové switche s napájením Power-over-Ethernet (PoE) usnadňují výstavbu komunikační infrastruktury s vyšší přenosovou rychlostí na palubě drážních vozidel. V současně době dochází k rozmachu používání multimediálního obsahu a přístupu k internetu přímo na palubách drážních vozidel. Proto jsou nová zařízení společnosti Westermo součástí inovativního konceptu IP Train společnosti Westermo, který předpokládá vytvoření kompletní řady ethernetových switchů a routerů určených pro výstavbu robustní síťové infrastruktury pro inteligentní vlaky.

Čtyři nové typy zařízení jsou určené pro běžný i gigabitový Ethernet, dané typy mají PoE porty a podporují komunikaci na vrstvě 3 (router). Viper 112-T3G má tři gigabitové ethernetové porty a devět portů pro běžný Ethernet. Viper 212-T3G má stejnou konfiguraci portů, a navíc podporuje funkci routing na vrstvě 3, které umožňují propojit dvě odlišné průmyslové sítě a celkově zlepšit propustnost sítě.

Viper 112-T3-P8 má tři gigabitové porty, jeden standardní ethernetový port a osm PoE portů, vyhovující normě IEEE 802.3at pro připojení metodou «plug and play». PoE umožňuje jedním vícežilovým kabelem vést data i napájení, což je vhodné zejména pro celé dohledové systémy a IP kamery. Viper 212-T3G-P8 má stejnou konfiguraci portů, navíc podporuje funkci routing na vrstvě 3. Na osmi PoE portech switchů Viper je k dispozici až 66 W. Vstup DC napětí je galvanicky oddělen od připojených zařízení. Distribuce napájení do jednotlivých portů je nastavitelná a porty jsou tak «vyladěny» na maximální efektivitu distribuce napájení.

Switche řady Viper, speciálně konstruované s ohledem na robustnost sítě a dlouhodobý provoz, překračují požadavky normy EN 50155 pro drážní aplikace. Switche dále splňují požadavky na EMC, mechanickou odolnost proti rázům a vibracím a mají rozšířený rozsah provozních teplot a vlhkosti. Přepínače Viper mají dlouhou střední dobu mezi poruchami (MTBF), a jsou proto výjimečně spolehlivé. Dlouhou životnost tyto switche předurčuje pro použití v těžkých průmyslových podmínkách a zéjména pak v železničním odvětví.

Kromě vysoké spolehlivosti mají přepínače unikátní funkce, které zjednodušují výstavbu, instalaci a údržbu průmyslových počítačových sítí. Operační systém WeOS, používaný v přepínačích Viper, zaručuje shodu s rozsáhlou sadou síťových standardů a umožňuje vytváření flexibilních sítí. Funkce v operačním systému jsou např. schopny detekovat všechny změny pozice vozů, změnu směru jízdy a přistavení nových vozů a přizpůsobit jim síť bez nutnosti manuální konfigurace. Pro zjednodušení instalace a údržby mají všechny přepínače a další zařízení instalovaná v daném typu vozu stejnou IP adresu. To zjednodušuje celkový přehled o IP adresách a standardizuje konfiguraci.

Operační systém WeOS je také schopen vyrovnávat přenos dat v síti tak, aby byla zajištěna maximální stabilita a propustnost. Zavedení nového přenosu dat z kamery nebo videostreamu proto nemá žádný vliv na stabilitu celé sítě. V případě výpadku spojení nebo selhání hardwaru je možné díky unikátní metodě FRNT společnosti Westermo rekonfigurovat topologii síťe do 20 ms.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP