www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Odolné a spolehlivé PoE Switche společnosti Westermo určené zejména pro dražní aplikace

Manažovatelné PoE (Power-over-Ethernet) switche splňující normu EN 50155 poskytují vysokou spolehlivost v oblasti komunikačních sítí.

Odolné a spolehlivé PoE Switche společnosti Westermo určené zejména pro dražní aplikace
Díky stále se zvyšujícím požadavkům na zasíťování vlakových souprav, Švédská společnost Westermo představila dva zbrusu nové kompaktní a odolné PoE switche s podporou pro PoE zařízení z oblasti video, LCD monitorů a přístupových bodů bezdrátových sítí. Tato nová zařízení splňují trend, který zavedla švédská společnost Westermo ve svém konceptu IP Train, který se týká kompletního řešení Ethernetových switchů a routerů určených pro těžké průmyslové podmínky a síťovou infrastrukturu v oblasti výroby inteligentních vlaků.

Viper-112-P8 a Viper-212-P8 jsou dvanácti-portové (8 x PoE a 4 x standardní Ethernet) plně manažovatelné switche s podporou "plug and play" PoE standardu IEEE 802.3at. Porty PoE umožňují přenos jak napájení, tak dat po jednom vícežilovém kabelu, čímž lze uspořit čas a peníze při instalaci. Viper switche dokáží dodat až 66W do 8 PoE portů. Napájení Viper switchů je galvanicky oddělené od všech ostatních portů, čímž je zajištěna ochrana proti přepětí. Efektivnost distribuce energie do PoE portů zabezpečuje funkce "tuned".

Switche Viper jsou specialně navrženy tak, aby plně vyhovovaly požadavkům kladeným na zařízení umístěné ve vlakových soupravách. Viper switche poskytují vysokou úroveň spolehlivosti, možnost intuitivní správy, instalace a údržby. Aplikace v oblasti vlakových souprav jsou jedněmi z nejnáročnějších. Viper switche jsou navrženy a vyrobeny tak, aby plně vyhověly normě EN 50155 pro elektrická zařízení. Tato norma se týká EMC kompatibility, odolnosti vůči nárazům a vibracím a také teplotních rozsahů a vlhkosti. Viper switche dosahují extremních hodnot MTBF (Mean Time Between Failures) 448 000 hodin dle standardu MIL-C217F2, který zajišťuje obrovskou odolnost zařízení v nejtěžších podmínkách a zéjména v železničním průmyslu.

Operační systém WeOS použitý ve switchích Viper poskytuje nejnovější trendy v oblasti IT technologií a umožňuje tvorbu bezpečných a flexibilních ethernetových sítí. Operační systém je schopen detekovat změnu pozice, rotaci nebo přidání dalšího vagónu bez nutnosti jakékoli manuální rekonfigurace. Pro jednoduchou instalaci a údržbu mohou být Viper switche nastaveny s identickou IP adresou. To zjednodušuje plánování IP adres a standardizaci konfigurace.

Switch Viper-212-P8 nabízí přídavnou funkci routing (Layer 3 switching) a tím umožňuje další možnosti propojení s ostatními sítěmi. Operační systém WeOS je také schopen řidit průchodnost dat a zajistit tak optimální propustnost portů a stabilitu sítě. Zvýšení nároků na přenosovou šířku pásma po přidání nových IP kamer nijak neovlivní stabilitu celé sítě. V případě selhání kabeláže nebo hardwaru je Viper switch schopen obnovit topologii sítě do 20ms a to díky unikátní technologi FRNT (Fast Recovery of Network Topology), která je patentem společnosti Westermo.

Viper switche obsahují odolné konektory M12, které zajišťují ještě větší odolnost vůči vibracím. Viper switche jsou ideální pro použití v aplikacích s výsytem nárazů, vibrací, prašnosti, vlhkosti a kondenzace par. Mají totiž krytí IP65 a ultra robustní design odpovídající vojenským standardům. Unikátní Gore-Tex® membrána zajišťuje odolnost vůči kondenzaci par uvnitř zařízení během denního a nočního cyklu. Viper switche jsou také velice kompaktní, což umožňuje instalaci do velice malých prostor, jako jsou např. rozvodné skříně ve vlakových soupravách.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP