www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Vysokorychlostní prodloužení sítě Ethernet pomocí stávajících metalických kabelů

Snadno použitelné, kompaktní zařízení pro kritické aplikace v dolech, na železnicích a různých průmyslových aplikacích

Vysokorychlostní prodloužení sítě Ethernet pomocí stávajících metalických kabelů
Švédská společnost Westermo rozšiřuje produktovou řadu pro prodloužení sítě Ethernet o nové, vysokorychlostní a kompaktní zařízení, které zabezpečuje přenos dat po metalickém vedení v průmyslových aplikacích. DDW-142 je nejnovější přírůstek do rodiny s označením Wolverine. Zařízení je založeno na technologii SHDSL a k vysokorychlostnímu přenosu dat využívá stávající metalickou kabeláž. Hlavní využítí nalezne tam, kde z nějakých důvodů nelze tahnout optické sítě, nebo je tažení optických sítí nákladné.

DDW-142 je plně manažovatelné zařízení s integrovaným 2 portovým switchem pracujícím na vrstvě 2 (standardní switch). Dva SHDSL porty zajišťují přenos po metalickém vedení na vzdálenost až 15km a rychlosti až 30.4Mbit/s pomocí technologie SHDSL. Díky vysokým rychlostem lze zařízení použít pro komplexní a rozsáhlé sítě. Sériový port RS-232 umožňuje připojení starších zařízení a přenos dat skrze Ethernet, tzv. tunelování sériového portu skrze Ethernet.

Zařízení bylo také navrženo pro techniky, jejichž každodenní prací je správa komplexních a rozsáhlých ethernetových sítí. Nastavení zařízení je velice jednoduché a intuitivní. K dispozici je konfigurace pomocí webového rozhraní a pro počítačové mágy je k dispozici pokročilejší možnost konfigurace pomocí CLI rozhraní. Ke všem zařízením z řady Wolverine je také nově dodávána unikátní kalkulačka vzdálenosti a rychlosti dle typu kabelu. Tato kalkulačka využívá data z reálných aplikací po celém světě, což umožňuje technikům zjistit pravděpodobnou dosažitelnou rychlost na daném metalickém kabelu. Jakmile je zařízení nainstalováno v provozu je možné využít diagnostických funkcí ke zjištění stavu komunikační linky a naplánovat si tak údržbu metalicých kabelů. Ke snadné záloze nakonfigurovaného zařízení slouží USB rozhraní přímo na zařízení, které lze následně použít k rekonfiguraci.

Zařízení DDW-142 je navrženo pro těžké průmyslové podmínky, které panují např. na železnicích, v dolech a dalších kritických aplikacích, kde jakékoliv selhání zařízení stojí nemalé prostředky. Robustní a zároveň velice kompaktní zařízení pracuje i při extrémních teplotách od -40 do +70°C a je odolné proti vibracím a velmi vysokým hodnotám EMC. Kompletní galvanická izolace a přepěťová ochrana zajišťuje vysoké hodnoty MTBF (střední doba mezi poruchami) až 437 000 hodin, což v překladu znamená dlouhou životnost a velmi vysokou spolehlivost.

Operační systém WeOS poskytuje širokou škálu IP standardů, čehož lze využít při správě a konfiguraci rozsáhlých sítí. Operační systém WeOS založený na linuxu byl vyvinut jako multiplatformní systém, kterého využívají další produktové řady společnosti Westermo. WeOS poskytuje velkou míru zabezpečení a umožňuje vytvářet spoje bod-bod, rozsáhlejší vícebodové spoje a redundatní okruhy. V případě jakékoliv poruchy kabeláže nebo zařízení zapojeného v redundatním okruhu umí zařízení Westermo díky protokolu FRNT obnovit topologii sítě do 20ms.

Zařízení DDW-142 je transparentní pro multicastové adresování, umožňuje vytvářet VPN skrze IPSec a rozumí si s protokoly jako jsou např. Modbus/TCP nebo Profinet I/O. Do zařízení DDW-142 je také implementovaná funkce LFF (Link Fault Forward), kdy je skrze SHDSL spoj přenášen stav Ethernetového rozhraní na druhém konci SHDSL linky.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP