www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Další generace průmyslových switchů Westermo určených pro vlaky vylepšují spolehlivost ethernetových sítí

Kompaktní, odolný a spolehlivý průmyslový ethernetový switch plně vyhovuje normě EN 50155 pro železniční dopravu a zjednodušuje aplikace umístěné na palubách drážních vozidel

Další generace průmyslových switchů Westermo určených pro vlaky vylepšují spolehlivost ethernetových sítí
Švédská společnost Westermo reagovala na poptávku spolehlivých zařízení pro sítě v drážních vozidlech a představila novou generaci průmyslových ethernetových switchů, které poskytují vysokou odolnost a dlouhou životnost. Switch je navržen přímo pro aplikace drážních vozidel dle konceptu "Westermo IP train". Do nové řady patří robustní 12-portové switche Viper-212, Viper-112 a Viper 012, které splňují veškeré železniční požadavky jako je např. vysoký stupeň odolnosti, snadná konfigurace zařízení, jednoduchá instalace a údržba.

Koncept Westermo IP train zahrnuje kompletní řešení v podobě ethernetového switche vyhovujícího normě EN50155 a poskytujícího nadstandardní funkce routingu pro spolehlivý návrh inteligentního vlaku. Tento koncept byl zvláště vyvinut na základě unikátních požadavků výrobců vlaků. Jádrem tohoto nového robustního switche je operační systém WeOS společnosti Westermo založený na linuxu, který je vždy aktuální a lze tedy okamžitě implmentovat nové standardy komunikace.

Aplikace na palubách drážních vozidel jsou jednimi z nejtěžších pro daná průmyslová zařízení. Řada Viper splňuje více než normu EN50155, která předepisuje EMC záření a standardní elektronické nároky, nová řada switchů byla totiž otestována nezávislými laboratoři na odolnost proti vibracím, šokům, teplotním výkyvům a vlhkosti. Switche byly také navrženy pro dlouhou životnost. Střední doba mezi poruchami je více než 900 000 hodin nepřetržitého provozu a je tedy zajištěn dlouhodobý provoz, což je pro drážní vozidla nepostradatelnou podmínkou.

Viper 212 je manžovatelný layer 3 switch (router), Viper 112 je mnažovatelný layer 2 switch a Viper 012 je nemanažovatelný. Lze tedy volit ze tří softwarových verzí odolných switchů, které splní zákanické softwarové potřeby v závislosti na daných požadavcích, ale zároveň budou mít hardwarově robustní a ultraodolný průmyslový switch.

Nová řada swtichů Viper obsahuje odolné konektory typu M12, které jsou integrovány přímo do switche a jsou odlné proti vibracím. Díky ultrarobustnímu designu, krytí IP65 a odolnosti vůči vibracím jsou switche z nové řady Viper předurčeny pro provoz v těžkých průmyslových podmínkách s výskytem nadměrného přetěžování, prachu a kondenzace vody. Tato zařízení lze tedy s klidem použít v aplikacích, kde standardní ethernetové switche selhávají. Unikátní je použití Gore-Texové membrány, která umožňuje plynulý osvod vodních par ze switche během náhlých změn teplot (jako např. den, kdy je vlak v provozu a noc, kdy vlak stojí ve stanici). Řada Viper je také velice kompaktní a ultratenká, což umožňuje instalaci do velice malých prostor.

Operační systém WeOS společnosti Westermo použitý v průmyslových odolných switchích Viper nebo i RedFox je schopen zajistit plynulý provoz a tok dat s maximální propustností všech portů a stabilitou. Zakomponování dalších dohledových systémů a kamer tedy nebude mít žádný dopad na stabilitu celé sítě. V případě zapojení switchů do redundatního kruhu lze využít unikátní funkci FRNT pro obnovu topologie celé sítě a to do 20ms.

Pro snadnou konfiguraci lze ke switchi přistopit odkudkoliv v ethernetové síti, nebo přímo skrze tzv. console port. Switche RedFox lze také nakonfigurovat pomocí USB flash disku. Konfiguraci lze snadno zálohovat pomocí speciálního USB Flash disku s konektorem M12. Velice snadné a intuitivní webové rozhraní zajistí velice rychlou konfiguraci celé ethernetové sítě.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP