www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Pohony NORD pro potravinářství

Společnost NORD DRIVESYSTEMS představila inovace v oblasti pohonné techniky určené do prostředí s přísnými požadavky na hygienu. Nová skupina dvoustupňových kuželočelních převodovek je zkonstruována s ohledem na jejich snadné a dokonalé čištění. Omyvatelná skříň převodovky se vyznačuje tím, že na ní nejsou žádná žebra nebo jiné tvary, které by při čištění vytvářely mrtvé prostory, v nichž se usazuje špína nebo zbytky kapalin. Díky hladkému povrchu čisticí prostředek převodovku spolehlivě omyje v jakékoliv pracovní poloze. Použité materiály odolávají agresivním čisticím prostředkům s kyselinami i louhy. Skříň převodovky je odlita z hliníkové slitiny, která odolává korozi mnohem lépe než běžná ocelová skříň.

Pohony NORD pro potravinářství
V typové řadě je pět velikostí s krouticími momenty 90 až 660 N•m. Všechny typy jsou k dispozici v otevřené, odlehčené verzi i v zakrytované verzi. Společnost NORD navíc představila nový způsob povrchové ochrany: povrch hliníkového odlitku ošetřený technologií NSD tupH a následně opatřený vrchním uzavíracím nátěrem je mechanicky odolný stejně jako povrch dílů z korozivzdorné oceli a proti korozi je mnohem odolnější než povrch ošetřený běžným antikorozním nátěrem. V kombinaci se standardními díly a výstupní hřídelí z korozivzdorné oceli a mazivy určenými pro potravinářství je NSD tupH optimální technologií pro pohony určené do prostředí s přísnými požadavky na hygienu.
Díky vysoce výkonné a efektivní pohonné technice od společnosti NORD určené pro potravinářství je možné realizovat množství ucelených pohonných systémů, určených např. pro čerpadla, míchadla, chladicí zařízení, dopravníky nebo potravinářské balicí stroje. K dispozici jsou např. na zakázku vyvinuté průmyslové pohony pro pivovary, splňující nejen přísné hygienické předpisy, ale také se spolehlivou ochranou proti vodě a vlhkosti. U všech produktů jsou kromě standardní verze k dispozici také provedení s rozšířeným rozsahem provozních teplot, speciální povrchovou ochranou a speciálními mazivy.
Z nabídky divize elektroniky je třeba upozornit zejména na typovou řadu cenově výhodných univerzálních měničů frekvence SK 200E určených pro distribuovanou instalaci pohonů, které jsou osvědčené v mnoha úlohách v praxi. K dispozici jsou čtyři velikosti pokrývající rozsah výkonů 0,25 až 22 kW. Z funkčního hlediska se tyto měniče dokážou přizpůsobit široké škále požadavků. K dispozici je verze s rozhraním AS-Interface a verze s bezpečnostní funkcí STO (Safe Torque Off, bezpečné odpojení). Speciální provedení pro pohony čerpadel má dva analogové vstupy pro řízení otáček a může aktivně a autonomně řídit proces čerpání tekutin. V řadě cenově výhodných měničů SK 200E jsou také speciální provedení pro pohony dopravníků. Na webové adrese http://food.nord.com najdou zájemci celkový přehled služeb a oborově specifické techniky pro potravinářství od společnosti NORD. Výrobce tyto pohony představí také na výstavě Anuga FoodTec, která se bude konat od 27. do 30. března v Kolíně nad Rýnem (Německo). Stánek firmy NORD bude v hale 10.1, číslo B054.

Obrázek: Technologie NSD tupH pro vytváření podkladové vrstvy pod vrchní nátěr od společnosti NORD přináší standardním převodovkám se skříní z lehkých kovů stejné přednosti, které mají pohony z korozivzdorné oceli. Je zvláště vhodná pro potravinářství, neboť splňuje požadavky mezinárodních norem, např. EHEDG, ASNI/BISSC, ANSI/NSF.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP