www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Výrobní závod NORD se ohlíží za uplynulými dvaceti lety

NORD Drivesystems slaví výročí a otevírá nové výrobní prostory

Výrobní závod NORD se ohlíží za uplynulými dvaceti lety

Dne 13. května 2011 oslavila společnost NORD Drivesystems dvacáté výročí založení svého výrobního závodu Fertigungstechnik NORD, který sídlí ve městě Gadebusch v Německu. Současně společnost slavnostně otevřela nové prostory, které zvětšily celkovou plochu závodu na 11 000 m2. Mezi řečníky na slavnosti byli zakladatel společnosti NORD G. A. Küchenmeister, její výkonná ředitelka Jutta Humbert, ministr hospodářství spolkové země Meklenbursko – Přední Pomořansko Jürgen Seidel a starosta města Gadesbuch Ulrich Howest.

Společnost Fertigungstechnik NORD má nyní 199 zaměstnanců. Její historie začala výrobou skříní převodovek na ploše 2 000 m2. V pozdějších letech se Gadenbusch stal centrem výroby hřídelí, převodových kol a šnekových soukolí. V roce 2009 se zde začaly vyrábět velké modulární převodovky, určené pro použití v průmyslu, s kompaktní skříní UNICASE a maximálním výstupním momentem 229 000 Nm. V současné době pracuje závod v Gadebuschi v nepřetržitém provozu šest dnů v týdnu. Většina výroby je plně automatizovaná.

 

Obrázek 1: G.A. Küchenmeister, zakladatel společnosti NORD (vlevo), a Jürgen Seidel, ministr hospodářství Meklenburska – Předního Pomořanska

Obr. 2. Závod Fertigungstechnik NORD, sídlící v Gadebuschi v Německu, byl založen před dvaceti lety.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP