www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Odolné průmyslové 3G routery Westermo pro vzdálený vysokorychlostní přístup k systémům a zařízením

Bezpečné připojení k mobilním nebo vzdáleným zařízením s rozhraním Ethernet nebo RS-232 zvyšuje provozní efektivitu.

Odolné průmyslové 3G routery Westermo pro vzdálený vysokorychlostní přístup k systémům a zařízením
Spolehlivé a bezpečné připojení ke vzdáleným systémům a zařízením s rozhraním Ethernet nebo RS-232 umožňuje eliminovat časově náročné osobní pochůzky potřebné k manuálnímu odečtu hodnot, diagnostice dat a rekalibracím zařízení. Švédská společnost Westermo uvedla na trh nový průmyslový 3G router určený pro vzdálenou správu různých zařízení. Router pomáhá snižovat provozní náklady spojené s dopravou a dobou strávenou mimo hlavní pracoviště.

3G Router MRD-350 společnosti Westermo je širokopásmový router v robustním průmyslovém provedení, určený pro vzdálený přístup k zařízením prostřednictvím sítí mobilních operátorů a internetu. 3G router slouží pro vzdálené propojení řídících systémů PLC či HMI a dalších zařízení. Router disponuje přenosovou rychlostí 5,7 Mb/s uplink a 14,4 Mb/s downlink, a je tedy vhodný pro přenos velkých objemů dat. Typickým příkladem možných aplikací jsou dohledové systémy, telemetrické systémy SCADA/DNP3 a dálkový přístup ke strojům a zařízením. 3G router může být nastaven do úsporného módu, díky němuž lze zařízení napájet např. z fotovoltaických panelů.

3G router MRD-350 podporuje širokou škálu standardů bezdrátové komunikace, jako jsou GSM, GPRS, 3G UMTS, HSDPA a HSUPA. K dispozici je funkce Dual Sim, která zabezpečí dostupnost komunikace nezávisle na jedné mobilní síti. Jestliže je spojení prostřednictvím jedné sítě přerušeno, zařízení se automaticky přepne na záložní SIM kartu. Při použití v mobilních zařízeních (vlaky, nákladní automobily, autobusy, zemědělská a stavební vozidla atd.) router automaticky vyhledá nejefektivnější síť podle své geografické polohy.

3G router má odolné pouzdro, provozní napětí od 10 V do 60 V DC a kompaktní tvar se všemi rozhraními a stavovými LED na přední straně. Díky tomu je vhodný pro montáž na DIN lištu v náročném průmyslovém prostředí. 3G router obsahuje galvanické oddělení všech portů a napájecího modulu. 
Zařízení připojená k internetu musí počítat s ochranou proti kybernetickým útokům. 3G router MRD-350 nabízí ochranu před nežádoucím odposlechem vytvořením zabezpečených komunikačních kanálů VPN (Virtual Private Network). Router má také jednoduchý, ale účinný firewall s inspekcí komunikačních paketů. Ke snadnému nastavení VPN-tunelů mezi zařízeními, a to dokonce přes nezabezpečené sítě, jako je internet, slouží vestavěné webové rozhraní.

Díky 3G routeru lze prodloužit dobu života připojených zařízení. Pomocí sériového rozhraní lze připojit konkrétní zařízení, např. PLC nebo jiných zařízení s rozhraním RS-232. Vestavěný dvouportový switch pro 10/100 Ethernet a port pro RS-232 jsou určeny pro připojení různých zařízení, strojů a systémů na libovolnou vzdálenost. Díky portu RS-232 může router jednoduše nahradit klasický modem. Předností je, že není třeba nic přeprogramovat nebo měnit žádné další komponenty.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP