www.modernitovarna.com
INTERROLL

Společnosti Interroll a Conveyor Handling Company vytvořily v USA vysoce účinné řešení na třídění krabic s obuví

Sant'Antonino, Švýcarsko/Baltimore, USA. Společnost Conveyor Handling Company (CHC) realizovala pro nový distribuční závod jejich koncového zákazníka, firmy Distribution Management Group Inc. (DMG), postavený v Cranbury, New Jersey, USA, modulární systém pro manipulaci s materiálem. Srdcem řešení je moderní třídič s příčnými pásy od firmy Interroll, který omezuje náklady na elektřinu, zjednodušuje údržbu a zvyšuje efektivitu balení a distribuce produktů.

Společnost CHC, sídlící v Elkridge nedaleko města Baltimore v Marylandu v USA, od roku 1975 konstruuje, prodává a spravuje široké spektrum řešení pro výrobní firmy, distributory v oblasti maloobchodu i e-commerce, zdravotnictví, výrobce oděvů a další. Předchozí projekty zahrnují systémy s třídiči s příčnými pásy, dopravníky konstruované na míru, regálové systémy, automatizované skladovací a výdejní systémy, vícepatrové manipulační linky a dokonce i modulární kanceláře a ochozové skladovací prostory.

Firma CHC byla postavena před zajímavý problém, které navzdory svým hlubokým zkušenostem neuměla sama vyřešit. Jeden z jejích dlouhodobých zákazníků, Distribution Management Group Inc. (DMG), otevřel nový závod v Cranbury v New Jersey (USA). Logistická společnost odpovědná za třídění, balení a odesílání produktů svého klienta z obuvnického průmyslu potřebovala zařízení pro manipulaci s materiálem, které je schopné spolehlivě zpracovat a odeslal 100 krabic s botami za minutu.

Přínosy nového přístupu

Technicky to bylo realizovatelné, ale ne takovým způsobem, který si firma DMG zprvu představovala.

"Původně po nás chtěli navrhnout distribuční centrum podle vzoru svých již existujících závodů," vysvětluje Rich Rittermann, provozní viceprezident společnosti CHC. "V tomto konkrétním případě by zaměstnanec tlačil vozík v každé uličce sem a tam a sbíral do něj boty, které mají odejít; až by měl vozík plný, přesunul by jej do centrální třídírny, kde by další zaměstnanci začali vybírat krabice s botami z vozíků a balit je do přepravních obalů podle každé objednávky. Na tomto procesu by nebylo nic špatného, až na to, že by byl velmi náročný na lidskou práci a při očekávaných objemech obtížně zvládnutelný. Bylo zřejmé, že je třeba automatický třídicí systém, a mým úkolem bylo o tom zákazníka přesvědčit."

Rittermann měl s těmito systémy předchozí zkušenosti, ale kombinace vysokých objemů produktů a potřeba třídit barvy, velikosti a provedení ve stovkách kombinací ho vedla k tomu, že projekt konzultoval s týmem odborníků firmy Interroll, protože věděl, že pracovali na podobném distribučním centru obuvi v Mexiku. Shodli se na tom, že ideálním řešením bude vodorovný třídič s příčnými pásy.

Spolehlivé a energeticky úsporné řešení se snadnou údržbou

Na rozdíl od tradičních třídičů s příčnými pásy, kde má každý nosič vlastní motor, používá třídič od firmy Interroll pro přepravu zboží do správného skluzu pneumaticky ovládanou desku a mechanismus s pohonnými kolečky. To snižuje spotřebu elektřiny, zjednodušuje údržbu a zvyšuje spolehlivost. Jemné pohyby navíc umožňují třídit i choulostivé zboží, jako např. vajíčka nebo skleničky s jogurty, ale třídič je přitom dost silný i pro manipulaci s těžkými pytli s obilím nebo krmivem pro zvířata.

Systém je současně inteligentní i přesný, s automatickou recirkulací nenačteného zboží a zboží, na něž kapacita třídiče momentálně nestačí. To je zvláště důležité v internetových obchodech, kde jsou požadavky na systém obtížně předvídatelné a množství zboží vráceného zákazníky mnohem větší než u distribuce do maloobchodních prodejen. Vodorovný třídič s příčnými pásy je také úsporný z hlediska místa zástavby. Jeho modulární konstrukce má kompaktní tvary s možností snadné rekonfigurace na základě měnících se požadavků. V této konkrétní úloze společnost CHC použila dvojitý třídič s dráhami umístěnými nad sebou, aby tím zvýšila propustnost, a přitom nezvětšila zabraný půdorys.

Společné kompetence v rámci intenzivní a úspěšné spolupráce

"Jsem velmi potěšen spoluprací projektových manažerů a montážních týmů firem Interroll, DMG a CHC," říká Rittermann. "Pro našeho zákazníka to byl velký krok vpřed. Třídič je v provozu každodenně, protože zákazník odesílá 15 až 30 tisíc párů bot denně. Kapacita třídiče je však mnohem větší. Zákazník řekl, že na začátku požadoval zařízení, které bude účinnější a rychlejší než předchozí - systém, který by mu umožnil vyskladnit boty a odeslat je v ten samý den, kdy je přijata objednávka; a to je přesně to, co jsme mu dodali."

John Roca, viceprezident firmy Distribution Management Group Inc., s tím souhlasí.

"Conveyor Handling Company dodává pro naše distribuční a balicí operace v různých závodech v New Jersey dopravníky, regálové systémy a zařízení pro manipulaci s materiálem, a to v trvale vynikající kvalitě a s vysokou hodnotou. Tak se firma CHC postupně stala naším výhradním dodavatelem a integrátorem dopravníkových systémů, třídičů a zařízení pro manipulaci s materiálem," říká. "Mají vysoce zkušený tým, který navrhuje praktická řešení a dodává spolehlivá zařízení. Za svou prací si plně stojí a navíc poskytují i vynikající poprodejní servis!"


O CONVEYOR HANDLING COMPANY

Společnost Conveyor Handling Company (CHC) dodává svým zákazníkům už od roku 1975 vysoce kvalitní a spolehlivá řešení pro manipulaci s materiálem. Společnost se sídlem v Elkridge v Marylandu (USA) a kancelářemi ve státech Delaware, Maryland, New Jersey, Severní Karolína a Pensylvánie s více než padesáti zaměstnanci navrhuje zařízení, integruje je a podporuje domácí i zahraniční zákazníky prostřednictvím týmů zkušených prodejců, konstruktérů, vedoucích projektů a servisních techniků. Ať jde o automatizované dopravníkové systémy, policové a skladovací systémy, ochozové sklady nebo průmyslová svítidla s LED, firma CHC je připravena dodat řešení pro manipulaci s materiálem, které je nejen funkční, ale také dlouhodobě spolehlivé v každodenním provozu.

www.conveyorhandling.com
www.dmgincusa.com
www.interroll.com

Společnosti Interroll a Conveyor Handling Company vytvořily v USA vysoce účinné řešení na třídění krabic s obuví

Nový vodorovný třídič s příčnými pásy od firmy Interroll umožňuje firmě Distribution Management Group, aby pro svého zákazníka roztřídila 100 krabic s botami za minutu, a tím posunuje laťku výkonnosti této distribuční společnosti výrazně nahoru.


Společnosti Interroll a Conveyor Handling Company vytvořily v USA vysoce účinné řešení na třídění krabic s obuví

John Roca, viceprezident společnosti Distribution Management Group, konstatuje, že společnost Conveyor Handling Company dodává dopravníky, regály a zařízení pro manipulaci s materiálem s trvale vynikající kvalitou a vysokou hodnotou.
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP