www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Device Server Switch Lynx DSS společnosti Westermo podporuje připojení starších sériových zařízení a zároveň funkce routeru

Švédská společnost Westermo představuje nové zařízení Lynx DSS, kompaktní device server switch s možností připojení starších sériových zařízení a telemetrických systémů k sítím založených na IP technologii. V posledních letech dochází k obrovskému rozmachu IP technologie v průmyslových sítích a nutnosti nahradit stávající zařízení. Díky novému zařízení Lynx DSS společnosti Westermo lze současně využívat jak sítě ethernet tak starších sériových rozhraní, která byla a jsou stále používána.

Device Server Switch Lynx DSS společnosti Westermo podporuje připojení starších sériových zařízení a zároveň funkce routeru
Zařízení Lynx DSS je průmyslový switch s podporou připojení starších zařízení se sériovým rozhraním. Vše je implementováno do jedinného kompaktního zařízení a odpadá tak nutnost využití více zařízení za sebou. Zařízení pracuje na výkoném operačním systému WeOS, vyvinutého taktéž společností Westermo a postaveného na Linuxu. Díky tomu lze využívat funkce routeru, duálních sériových sítí a také např. Modbus Gatewaye. Starší sériová zařízení mohou být připojena skrze dva sériové porty. Jeden z nich je RS-232 a druhý podporuje jak RS-232 tak RS-422/485.

Dostupné jsou dvě verze, L208-F2G-S2 a L108-F2G-S2. Verze L108 podporuje široký rozsah funkcí Layer 2 switchingu, což umožňuje zapojení do redundatního okruhu. Zařízení obsahuje 4 TX porty 10/100Mbit/s, 2 FX SFP porty Gbit nebo 100Mbit/s a samozřejmě 2 sériová rozhraní RS-232/422/485. Verze L208 navíc podporuje funkce Layer 3 switchingu (router), VPN a Firewall.

S rostoucím počtem počítačových útoků se v současné době klade velký dúraz na bezpečnost a stabilitu průmyslových sítí. Pomocí kryptovaných VPN tunelů lze navazovat bezpečná spojení skrze síť internet a díky DMZ (demilitarizované zóny) lze switchi umožnit viditelnost v internetu. Tyto funkce má na starosti vestavěný firewall. Dále lze nastavit tzv. výstrahy komunikace pro potenciálně nebezpečné sítě. Veškerá nastavení lze snadno provést pomocí webového rozhraní či tzv. CLI (Command Line Interface).

Zařízení je vhodné pro použití v težkých průmyslových podmínkách a vyhovuje typovým EMC, izolačním, vibračním a nárazovým testům. Zařízení je atestováno pro průmyslové aplikace a splňuje normu Cenelec EN 50121-4 pro použití v drážních systémech. Zařízení Lynx DSS švédské společnosti Westermo má široký rozsah provozních teplot v rozsahu od -40 do 70°C, má kovové krytí IP40 a jsou v něm použity jen průmyslové odolné součástky. Zařízení neobsahuje žádné točivé součásti a nemá žádné otvory, kterými by dovnitř vnikal prach a nečistoty. Díky těmto vlastnostem zařízení Lynx DSS dosahuje vysokého koeficientu MTBF (Střední doba mezi poruchami) a to více jak 500 000 hodin, čímž je zajištěna dlouhá doba bez nutnosti údržby.

Lynx DSS je nejkompaktnější a výkonově nejefektivnější switch svého druhu na trhu. Nízka spotřeba 250mA na 24V šetří energii a v konečném důsledku redukuje cenu za spotřebovanou energii. Díky rozměrům 100mm x 50mm lze switch jednoduše zakomponovat přímo do strojů a již existujících aplikací. Napájecí rozsah 19 - 60V DC umožňuje použití switche v mnoha různých aplikacích.

Operační systém WeOS společnosti Westermo byl vyvivnut jako řešení pro více platforem. V současné době je k dispozici pro produkty z řady RedFox, Wolverine, Lynx a Falcon. Je založen na Linuxu a poskytuje vynikající řešení z hlediska budoucí podpory a implementace nových funkcí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP