www.modernitovarna.com
INTERROLL

Společnost Interroll představuje nové bezolejové bubnové motory

Sant'Antonino, Švýcarsko, 21. května 2019. Společnost Interroll představuje novou verzi bezolejových bubnových motorů založených na vylepšené platformě Interroll Drum Motor Platform.

První bezolejové bubnové motory uvedla firma Interroll na trh už v roce 2010. Od té doby již byly instalovány a jsou používány tisíce těchto motorů, které představují osvědčené řešení mnohých úloh především v potravinářském průmyslu. Bezolejové motory, které jsou nyní uváděny na trh, jsou bubnové motory založené na vylepšené platformě Interroll Drum Motor Platform, jež je na trhu od roku 2017. Synchronní bezolejové bubnové motory mají z principu větší účinnost, to znamená menší tepelné ztráty a větší hustotu výkonu než asynchronní bezolejové bubnové motory, které jsou náchylné k přehřívání, a proto musí mít snížený výkon, a tedy i menší krouticí moment.

Ve srovnání s běžnými bubnovými motory je výkon bezolejových motorů odlišným druhem maziva ovlivněn jen nepatrně. Tedy ve srovnání s běžnými asynchronními bubnovými motory jsou synchronní bezolejové bubnové motory dokonce silnější a mají větší výkon. Vyžadují ovšem měnič frekvence a jejich rychlost a moment jsou o něco nižší než u běžných synchronních bubnových motorů, které používají mazání olejem. Avšak je-li tažná síla pásu dostatečná, je možné realizovat i vysokorychlostní aplikace. Podmínka dostatečné tažné síly pásu platí pochopitelně i pro úlohy s nízkou rychlostí. Typické úlohy, kde se uplatní bezolejové motory, jsou doprava a balení lehkých předmětů, jako jsou cukrovinky, čokoláda nebo pralinky.

Žádné problémy s úniky v citlivých výrobních procesech
Z nové možnosti mají prospěch zvláště výrobci potravin, kteří se musejí vypořádat s mnoha omezeními s ohledem na možnou kontaminaci svých výrobků. Bezolejové bubnové motory mohou být použity tam, kde se pás pohybuje pomalu (např. tam, kde výroba probíhá v jednotlivých krocích a důležitá je především přesnost – typicky jde o operace porcování a dělení).

Při správné instalaci nemají motory Interroll Drum Motor žádné problémy s úniky. Díky bezolejovým bubnovým motorům je celá výroba bezpečnější a jsou eliminována rizika kontaminace olejem. Tyto motory bez problémů pracují i při nízkých teplotách, které se v potravinářském průmyslu vyskytují dosti často. Použití bezolejových motorů doporučuje EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) zvláště v některých potravinářských oborech, např. při zpracování ryb.

Společnost Interroll představuje nové bezolejové bubnové motory

Bezolejové bubnové motory Interroll jsou nyní dostupné ve velikosti 0080 a v průběhu roku bude na trh uvedena i verze s velikostí 0113.

 


 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP