www.modernitovarna.com
EATON

Power Xpert® UX

Společnost Eaton Corporation dnes představila Power Xpert® UX, nový systém moderních a kompaktních výsuvných vzduchem izolovaných spínačů, konstruovaných v souladu s normou IEC 62271-200. Power Xpert® UX je nejnovější systém vysokonapěťových spínačů od firmy Eaton, určený pro použití kdekoliv na světě, zkonstruovaný s využitím širokých znalostí a zkušeností firmy Eaton v oboru a založený na devadesátileté tradici výroby vysokonapěťové spínací techniky.

Power Xpert® UX
UX – inteligentní, inovativní konstrukce přináší ekonomicky efektivní a spolehlivé řešení
Bezpečný a spolehlivý vn spínač s vestavěnou spolehlivostí
UX je inovativní a kompaktní vzduchem izolovaný vn spínací systém, využívající nejnovější výsuvné vakuové vypínače. Kompletní systém se skládá ze tří řad produktů, UX12, UX17 a UX24 pro napájecí napětí 12 kV, 17,5 kV a 24 kV.
Power Xpert® UX je určen pro použití ve vnitřním prostředí. Výsuvné spínače lze použít např. pro primární a podružné rozvodny ve veřejné distribuční síti nebo v distribuční síti průmyslových závodů.

Malý dopad na životní prostředí
Systém UX používá řadu nejmodernějších řešení včetně vakuové techniky, ohleduplné k životnímu prostředí, v kombinaci s pevnou a vzduchovou izolací. To zajišťuje, že systém je vhodnou alternativou ke spínací technice využívající plynný fluorid sírový (SF6).

Kompletní kompaktní a uživatelsky přívětivý sortiment
Systém UX byl navržen jako jednopřípojnicový systém s výhodami jednoduchého připojení kabelů, kompaktního tvaru, provozní spolehlivosti a uživatelské přívětivosti. Jmenovité napětí je do 4 000 A a rázový zkratový proud do 50 kA po dobu 3 s při napětí 17,5 kV a 25 kA po dobu 3 s při napětí 24 kV. Šířka panelu pro jmenovitý proud 1 250 A je 600 mm, pro 2 000 A je 800 mm a pro 4 000 A je 1 000 mm.

Využití vakuových vypínačů W-VACi
Srdcem systému Power Xpert® UX jsou nejnovější vakuové vypínače W-VACi od firmy Eaton. Tyto vypínače staví na osmdesátileté zkušenosti s vakuovou vypínací technikou a jsou konstruovány v souladu s normou IEC 62271-100.

Spolehlivý a bezpečný provoz
Spínací systém UX je navržen tak, aby za normálních provozních podmínek a při správné údržbě zabránil vzniku vnitřního obloukového zkratu. Ovšem dojde-li přesto k nepravděpodobnému zapálení vnitřního zkratového oblouku, je testován na odolnost proti němu, a to podle klasifikace IAC na proud 25 kA po dobu 1s; 31,5 kA po dobu 1 s, 40 kA po dobu a 50 kA po dobu 0,5 s. Z hlediska bezpečnosti obsluhující personálu je systém navržen a zkoušen pro přístup AFLR podle norem IEC, a zaručuje tedy bezpečnost osob před rozváděčem, po jeho bocích i vzadu.
Čtyři oddělené uzemněné kovové oddíly zajišťují vysokou provozní spolehlivost. Jednotlivé oddíly jsou určené pro nízkonapěťovou řídicí techniku a ochrany, přípojnicovou komoru, vakuové vypínače a kabely. Spolehlivost provozu odpovídá nejvyššímu stupni LSC (Loss of Service Continuity) podle norem IEC: LSC-2B PM.

Přizpůsobitelnost konstrukce
Systém UX může být přizpůsoben specifickým požadavkům zákazníků z hlediska vybavení ochranami a řídicí technikou. K dispozici je široká nabídka digitálních ochran a dálkového řízení. Všechny tyto rysy zaručují, že systém je ideální pro současné rozvodné sítě i sítě budoucnosti (smart grids).

Oblasti použití
Příklady možných oblastí použití jsou:
distribuční sítě,
vodohospodářství,
důlní průmysl,
komerční budovy,
průmyslové areály,
těžba ropy a plynu (na pevnině i v pobřežních vodách),
námořní technika,
letiště,
nemocnice.

Další informace: www.Eaton.com/UX

Obrázky č..: MI-11-1185, MI-11-1186

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP