www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

PROFINET Box: rozhraní pro distribuované měniče i měniče v rozváděči

Společnost NORD Drivesystems představuje jednotky PROFINET Box, určené pro začlenění měničů frekvence do prostředí komunikačních systémů založených na Profinetu. V druhém čtvrtletí roku 2011 společnost uvede na trh novou modulární jednotku pro měniče SK 500E instalované v rozváděči a ve čtvrtém čtvrtletí bude následovat verze pro měniče instalované v distribuované architektuře v provozu.

PROFINET Box: rozhraní pro distribuované měniče i měniče v rozváděči
Nejnovější jednotky PROFINET Box od společnosti NORD umožňují cenově výhodně připojit velké množství měničů na jeden segment sběrnice, bez potřeby instalace opakovačů nebo dodatečných rozhraní master. Podporován je přenos dat v reálném čase a jednotky plní funkce vestavěného ethernetového přepínače (switch), webového serveru a zobrazovače stavu sběrnice Profinet. K dispozici je i varianta s podporou komunikace optickým kabelem.

Jednotky PROFINET Box mohou být instalovány přímo na rozhraní měniče nebo, pomocí sady k montáži na stěnu, která se dodává jako volitelné příslušenství, odděleně od něj. Kabel sběrnice Profinet je k modulu připojen prostřednictvím konektoru RJ45. U modulů určených pro instalaci v provozu je možné jako variantu zvolit připojení pomocí kulatého konektoru M12. Moduly určené pro instalaci v provozu mají navíc osm integrovaných vstupů 24 V a dva výstupy 24 V. Vzhledem k tomu, že modul může plnit také funkcí komunikační brány (gateway), lze pomocí jednoho modulu adresovat až čtyři měniče. Rozhraní RS-232/485 umožňuje modul připojit k počítači nebo manuální programovací jednotce SK PAR. Prostřednictvím této jednotky nebo PC s programem NORDCON lze místně kontrolovat a měnit parametry modulu i připojených měničů. Moduly pro instalaci v provozu mají standardně krytí IP55, na objednávku IP66.

Obrázky:

PROFINET1.jpeg: jednotka rozhraní měničů PROFINET Box pro měniče frekvence NORD
PROFINET2.jpeg: verze PROFINET Box určená pro decentralizovanou architekturu a instalaci v provozu

www.nord.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP