www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

SK 540E: kompaktní měniče s vestavěnými funkcemi PLC

Společnost NORD Drivesystems rozšířila typovou řadu kompaktních měničů frekvence SK 500E, určených pro montáž do rozvaděče, o typ SK 540E, jenž představuje špičkový model této řady a má vestavěné základní funkce PLC. Tyto měniče dokážou bez přispění externího programovatelného automatu pracovat v mnoha náročných úlohách s požadavky na sekvenční řízení, s čítači, komparátory nebo posuvnými registry. Programují se pomocí počítačového programovacího nástroje NordCon standardními programovacími jazyky podle IEC 61131-3.

SK 540E: kompaktní měniče s vestavěnými funkcemi PLC
Vestavěné PLC má osm digitálních vstupů, tři digitální výstupy, dvě relé, dva analogové vstupy a jeden analogový výstup. Je-li to třeba, lze připojit přídavné I/O moduly. Nové měniče lze použít pro úlohy jako je např. monitorování pohonů čerpadel, kde umožní autonomně reagovat na změny průtoku. Provozní data mohou být přenášena na vyšší úroveň řízení; měnič SK 540E k tomu má k dispozici rozhraní pro všechny běžné provozní sběrnice. Dokonce i bez vestavěného PLC se mohou měniče řady SK 500E uplatnit v mnoha řídicích úlohách v průmyslu, protože mají vestavěný PID regulátor pro řízení procesů, mód servořízení pro dosažení plného momentu i za nulových otáček a absolutní a relativní řízení polohy prostřednictvím modulu POSICON. Měniče SK 500E se dodávají v sedmi velikostech pro motory od 0,25 do 37 kW. Nový SK 540E bude vbrzku k dispozici pro motory do výkonu 7,5 kW a následovat budou měniče pro motory výkonů 11 kW až 37 kW.

Obrázek: Měnič frekvence SK 540E, který bude v krátké době uveden na trh, je cenově výhodný měnič s integrovanými funkcemi PLC, určený pro montáž do rozvaděče.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP