www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Společnost Beijer Electronics koupila společnost Korenix

Skupina Beijer Electronics koupila většinový podíl v taiwanské firmě Korenix Co. Ltd., která se zabývá vývojem a výrobou zařízení pro průmyslové komunikace. Do divize průmyslových komunikací (Industrial Data Communications - IDC) nyní patří kromě společnosti Westermo i společnost Korenix.

Společnost Beijer Electronics koupila společnost Korenix
Nejprve došlo ke koupi menšinového podílu. Hned potom dceřiné společnosti Westermo a Korenix patřící do skupiny Beijer Electronics vytvořili strategickou spolupráci v oblasti průmyslových komunikací týkající se nabídky produktů a služeb. Tato spolupráce se ukázala jako velice výhodná pro obě strany. Již odpočátku bylo zamýšleno koupit většinový podíl v Korenixu a to se nyní stalo.

Společnost Korenix je rychle rostoucí společnost. Roční obrat je naplánován na 60 mil SEK, což znamená meziroční narůst o 57%. Ziskovost jde ruku v ruce s již existujícím obchodem divize IDC. Ukazatel ziskovosti (EBIT) je naplánován na 12%. Společnost Korenix má něco kolem 70 zaměstnanců a spravuje pobočky ve městech Taipei, Taiwan, má několik kanceláří v Číně a rozšířenou síť distributorů po celém světě. Všechny tyto ukazatelé předurčují společnost Korenix k dlouhotrvajícímu silnému růstu.

“V oblasti průmyslových komunikací vidíme obrovský potenciál a předpokládáme, že skupina Beijer Electronics zde bude hrát roli světového lídra. Nabídka produktů Westermo a Korenix bude jedna z nejsilnějších,“ říká Frederik Jansson, prezident a CEO skupiny Beijer Electronics.

Společnost Westermo ještě posílí svojí pozici světového lídra v oblasti průmyslových komunikací. Akvizice společnosti Korenix je důležitým krokem při splňování této strategie. Společnost Westermo bude schopna rozšiřovat produktové řady týkající se komunikace po Ethernetu rychlejším tempem a nabídnout tak svým distributorům širší portfolio produktů. Díky velice dobrým obchodním kanálům na asijském trhu se bude prodej produktů stále rozšiřovat.

Pro více informací kontaktujte :
Managing Director, Lars-Ola Lundkvist, tel +46 (0)16 42 80 08

Pro více informací kontaktujte :
Marketing Director, Kenneth Isacsson, tel +46 (0)16 42 80 17

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP