www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Pohony s převodovkami od Nord Drivesystems pro firmu Durance Granulats

Společnost SMIL si pro nový dopravníkový systém v závodě na výrobu kameniva Gardanne na jihu Francie, který provozuje firma Durance Granulats, vybrala pohony s převodovkami od společnosti Nord Drivesystems. Projekt nového dopravníkového systému zvýší kapacitu závodu o 25 %, ze 400 tisíc tun na 500 000 tun kamene ročně.

Pohony s převodovkami od Nord Drivesystems pro firmu Durance Granulats
Společnost SMIL, která se zabývá konstrukcí a instalací těžkých manipulačních zařízení pro tři hlavní oblasti trhu: těžební průmysl, průmyslové budovy a loďařský a letecký průmysl, získala zakázku na kompletní instalaci zařízení v závodě na zpracování kamene a výrobu kameniva společnosti Durance Granulats (součást EUROVIA Group) v Gardanne na jihu Francie. Součástí dodávky je 25 pásových dopravníků. Staré zařízení bylo částečně rozebráno a celý závod byl kompletně renovován. Zatímco dříve mohl být zpracováván materiál jen z jednoho zdroje, v současné době lze využívat zdroje tři. První je místní kamenolom, druhý je kamenolom vzdálený 30 km od závodu. Materiál z nich je určen pro výrobu štěrků různých tříd zrnitosti, určených pro výstavbu silnic (jejich podkladového lože i povrchu vozovek), ale také pro průmyslové účely, zejména pro odsiřování spalin v elektrárně v Gardanne. Třetím zdrojem materiálu je závod na recyklaci stavebních materiálů z demolovaných staveb. Dopravníky spojují místa přejímky vytěženého materiálu, materiálu ze závodu na recyklaci a místo, kde hotový štěrk zpracovatelský závod opouští.

«Když jsme vybírali dodavatele pro nový systém, byla mezi kandidáty samozřejmě i společnost Nord a to pro její technické schopnosti i pružný přístup,» říká Mathieu Kasprzak, výrobní ředitel firmy Durance Granulats. «Nord nám nabídnul technicky i ekonomicky nejvýhodnější řešení. Potřebovali jsme robustní, vysoce spolehlivou techniku, která by nám umožnila dodržet omezený rozpočet,» vysvětluje M. Herry, projektový manažer společnosti SMIL. Byly vybrány kuželočelní převodovky značky Nord. Standardně mají krytí IP55 a jsou opatřeny brzdou proti zpětnému pohybu. Je to mechanismus, který v případě zastavení dopravníku zabrání jeho zpětnému pohybu vlivem tíže materiálu na dopravníku. Brzda je součástí převodovky. Celkem bylo požadováno 26 motorů s převodovkami s výkonem od 2,2 kW do 22 kW.

Zákazník požadoval, aby výstavba celého systému 25 dopravníků včetně uvedení do provozu trvala nejdéle šest až osm měsíců. Motory s převodovkami byly proto předem přizpůsobeny tak, aby se daly snadno a rychle namontovat přímo na dopravník. Byly vybrány standardní motory s přírubami podle normy IEC. V případě poruchy tak může být vadný motor nahrazen jakýmkoliv standardním motorem také od jiného výrobce. «Požadovali jsme univerzální přírubu, aby byl zákazník schopen dopravník rychle opravit, kdyby došlo k poruše. Nord ale poskytuje rozsáhlé poprodejní služby, včetně zásahu na místě instalace do dvou dnů. Také ve fázi přípravy projektu jsme dostali od týmu společnosti Nord výbornou technickou podporu, která nám pomohla vybrat optimální motory pro náš projekt,» dodal Herry.
Pro jiný závod společnosti Durance Granulats dodala firma Nord Drivesystems pohony osmi dopravníků. «Nord se stal jedním z našich partnerů, s nímž budeme počítat i pro budoucí projekty,» shrnul Herry.

Fotografie:
SMILI.jpeg: Lom Gardanne s novými dopravníku od firmy SMIL
SMIL2.jpeg: Motor s kuželočelní převodovkou.
SMIL3.jpeg a SMIL4.jpeg: Motor SK90 s kuželočelní převodovkou instalovaný na dopravníku

SMIL:
Společnost se zabývá výrobou ocelových konstrukcí. Je zastoupena zejména v těchto oblastech trhu:
-těžební průmysl (návrh zařízení, výroba, uvedení do provozu, údržba),
-průmyslové budovy (projekty na klíč, pro všechny obory průmyslu),
-letecký a lodní průmysl (vývoj, výroba a instalace letištních nástupních mostů, zařízení pro nakládku zavazadel atd.).
K dalším činnostem patří řezání plamenem, doprava sklopnými kontejnery a různé opravárenské práce.
Firma zabezpečí všechny fáze projektů, od návrhu přes výrobu, až po instalaci na místě.
www.smil-france.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP