www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Podpora sběrnice EtherCAT pro distribuované měniče

Společnost NORD Drivesystems vyvinula komunikační modul pro integraci měničů SK 200E do sítě EtherCAT a řídícího prostředí technologie Beckhoff. Sběrnice založené na Ethernetu mají velkou výhodu i pro distribuované systémy dopravních pásů. Nový cenově výhodný modul EtherCAT společnosti NORD umí propojit velký počet měničů do jedné sběrnice a proto není potřeba přídavných zařízení, jako jsou např. opakovače nebo další řídící jednotky.

Podpora sběrnice EtherCAT pro distribuované měniče
Modul může být namontován přímo na měnič SK 200E nebo odděleně pomocí montážní sady. Modul se do sítě EtherCAT připojuje pomocí odolného konektoru M12. Dále je v technologickém modulu EtherCAT osm integrovaných vstupů a dva výstupy 24V. Jeden technologický modul může na sběrnici EtherCAT adresovat až 4 měniče. Parametry modulu se nastavují skrze integrované rozhraní RS-232/485 pomocí řídící jednotky SK PAR nebo NORDCON PC software. Technologický modul EtherCAT má standardní krytí IP55, ale na požádání lze dodat modul s krytím IP66.

Všechny měniče řady SK 200E mají bezsenzorové vektorové řízení proudu, brzdný chopper a řízení elektromagnetické brzdy. Dokonce i základní provedení poskytuje díky integrované funkci POSICON otáčkovou a polohovou regulaci (inkrementální čidlo HTL). Rozšířená provedení zahrnují integrovanou bezpečnostní funkci "Safety Stop" nebo vestavěné rozhraní AS-Interface. Celá řada modelů, jejich vlastností a oblasti použití lze najít na webových stránkách www.sk200e.de.

Ethercat_box.jpeg: Technologický modul EtherCAT pro frekvenční měniče SK 200E společnosti NORD umí adresovat až 4 měniče
SK200E.jpeg: Frekvenční měnič SK 200E

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP