www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS Networks AB (publ) získala většinový podíl v německé firmě WEBfactory GmbH

Halmstad, 13. března 2019. Společnost HMS Industrial Networks AB, dceřiná firma stoprocentně vlastněná společností HMS Networks AB (publ), získala 74,9% podíl akcií německé firmy WEBfactory GmbH sídlící v Buchenu (SRN), která je předním dodavatelem webových softwarových řešení pro průmyslový internet věcí, IIoT.

Společnost HMS Networks AB (publ) získala většinový podíl v německé firmě WEBfactory GmbH

Společnost WEBfactory byla založena v roce 1994 jako integrátor systémů SCADA a svůj první vlastní software vydala v roce 2000. V současné době je WEBfactory dobře etablovaná softwarová firma se zákazníky po celém světě, primárně známá díky své sadě softwarových produktů i4. Nabídka softwarových produktů i4 obsahuje řešení úloh spojených s IIoT, jako je sběr dat, analýza a vizualizace, a zahrnuje tyto hlavní komponenty:

  • i4connected - flexibilní platforma IIoT, která digitálně propojuje výrobní linky, stroje, systémy a budovy a umožňuje realizovat chytrá aplikace, jako dohled na dálku, prediktivní údržbu a management energií.  Data KPI z propojených zařízení jsou poskytována v reálném čase, aby mohla být následně zpracovávána, analyzována a integrována v aplikacích IIoT/IT.

 

  • i4SCADA - webový software, který umožňuje podle požadavků zákazníků na základě dat z provozů vizualizovat průběh procesů ve strojích, výrobních linkách a systémech správy budov.

 

  • i4BACnet - webový systém pro správu a provoz technických zařízení budov, který má certifikát podle standardu BACnet. 

 


"Akvizicí velmi kompetentní firmy WEBfactory doplníme nabídku HMS pro IIoT o softwarovou dimenzi orientovanou na budoucnost," říká Staffan Dahlström, výkonný ředitel společnosti HMS Networks. "Softwarové produkty i4 umožní zákazníkům a partnerům HMS přímo realizovat skutečně chytrou výrobu a služby. Jsme také nadšeni synergiemi, jichž lze dosáhnout využitím hardwarových výrobků Anybus, Ixxat, Ewon a Intesis, které mohou aplikacím sady i4 dodávat data ze strojů a zařízení ve výrobních podnicích a budovách."

 

"Jsme nadšeni tím, že se staneme částí HMS. Společně s doplňujícím průmyslovým hardwarem a softwarem můžeme dodávat velmi atraktivní řešení pro IIoT, připravené k integraci do systémů IT/IIoT třetích stran," říká Bernhard Böhrer, CEO společnosti WEBfactory GmbH.

 

WEBfactory GmbH, včetně plně vlastněné dceřiné firmy v Rumunsku, má 27 zaměstnanců a očekává v roce 2019 obrat 2,5 miliónu eur. Akvizice bude mít omezený dopad na výnos HMS na akcii v roce 2019. Firma HMS koupila 74,9 % akcií společnosti WEBfactory. Zbývajících 25,1 % vlastní výkonný ředitel Bernhard Böhrer, který zůstává ve své funkci. Očekává se, že kontrakt bude dokončen 1. dubna 2019.

 

 Pro více informací prosím kontaktujte:

 Staffana Dahlströma, CEO HMS, +46 (0)35 17 29 01

 Joakima Nideborna, CFO HMS, +46 (0)35 710 6983

 

 


Touto informací HMS Networks AB (publ) naplňuje požadavky podle Směrnice EU o zneužívání trhu, švédského Zákona o nástrojích finančního trhu a švédského Zákona o cenných papírech. Tato informace je určena ke zveřejnění dne 13. března 2019 ve 13:00 středoevropského času.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP