www.modernitovarna.com
INTERROLL

Nová sada DC Platform: Interroll představuje inovativní řešení pohonů dopravníků

Sant'Antonino, Švýcarsko, 19. února 2019. Interroll vytváří nové standardy v moderní technice pro materiálový tok. Inovativní sortiment koordinovaných pohonů RollerDrive, řídicích systémů a napájecích modulů umožňuje integrátorům systémů a konstruktérům strojů a zařízeni poskytovat zákazníkům řešení, která ještě lépe plní jejich individuální požadavky, od standardních úloh plug-and-play po systémy s funkcemi průmyslu 4.0.

Nová sada DC Platform: Interroll představuje inovativní řešení pohonů dopravníků

Požadavky kladené na technické parametry systémů materiálového toku s beztlakovou akumulací jsou stále vyšší. V současnosti požadují uživatelé více než jen jednoduše vyšší propustnost nebo možnost přepravovat různé druhy zboží.  Jak se zvyšuje stupeň automatizace, hraje v dopravníkových systémech stále důležitější roli inteligentní řízení materiálového toku. Společnost Interroll proto vyvinula sadu DC Platform jako výkonnou technickou platformu, která příkladně plní tyto moderní požadavky.

"S novou sadou DC Platform si mohou systémový integrátoři a konstruktéři strojů a zařízení vybírat z inovativního, koordinovaného sortimentu technických řešení od jednoho dodavatele, založených na mnohaletém vývoji a testování," vysvětluje Armin Lindholm, ředitel globálního střediska Center of Excellence pro válečky a pohony RollerDrive v Wermelskirchenu (Německo). "To nám umožňuje mnohem lépe uspokojit individuální požadavky uživatelů. Nová platforma může být použita pro navrhování unikátních dopravníkových systémů, od autonomních dopravníků, které mohou být provozovány bez programovatelných automatů (PLC) a uváděny do provozu postupem plug-and-play, až po na zakázku vyrobené vysoce výkonné systémy, které mohou být plně a transparentně integrovány do datových struktur aplikací průmyslu 4.0 pro účely dohledu z řídicích terminálů, preventivní údržbu a pro plnění dalších funkcí."

Vyzkoušejte výhody 48V techniky

Nová modulární platforma umožňuje systémovým integrátorům a konstruktérům strojů a zařízení navrhnout dopravníkové systémy podle požadavků zákazníků v 24V i 48V verzi. Tímto krokem pokračuje Interroll v technickém vývoji systémů s bezpečným napětím, který byl načrtnut výrobci v automobilovém průmyslu Systém s 48V napájením totiž umožňuje použít o až 50 % méně napájecích prvků než systémy napájené 24 V. To dovoluje používat vodiče s menším průřezem a větší délkou a omezit počet závad, způsobených např. poklesem napětí v napájecích kabelech. Významně se tím omezují potřebné investice do celého dopravníkového systému a snižuje riziko chyb při uvádění do provozu.

Nové pohony Roller Drive dávají na výběr ze tří verzí výkonu

Ovšem zákazníci mají širší výběr než jen možnost vybrat si napájecí napětí komponent sady DC Platform. Nové pohony RollerDrive EC5000 poskytují větší flexibilitu také s ohledem na výstupní mechanický výkon. Nové poháněné dopravníkové válečky jsou dostupné ve verzi s výkonem 20 W, 35 W a 50 W, takže mohou být použity pro jakoukoliv dopravu lehkých i těžkých předmětů. Pro podporu implementace dopravníkových systémů těžkých předmětů nabízí Interroll, kromě 50W verze pohonu RollerDrive, také robustnější válečky s průměrem 60 mm místo obvyklých 50 mm. Navíc jsou k dispozici již osvědčené verze s krytím IP66 a Deep Freeze. To umožňuje použít řešení s poháněnými válečky Roller Drive i v podmínkách, kde se vyskytuje čištění tlakovou vodou nebo kde teploty klesají až na –30 °C.

Rozhraní pro sběrnici otevírá dveře průmyslu 4.0

Pohony EC5000 mohou být dodávány kromě verze s osvědčeným analogovým rozhraním volitelně také s rozhraním pro sběrnici CAN s protokolem CANOpen. To znamená, že moderní dopravníkové systémy poprvé nabízejí úplnou transparentnost dat. Pro uživatele to znamená, že v kombinaci s řídicími systémy Interroll s multiprotokolovým rozhraním (PROFINET, EtherNet/IP a EtherCAT) mohou konzistentně vizualizovat informace a nastavení funkcí dopravníků prostřednictvím PLC nebo webového rozhraní. Jedním příkladem je přehledový displej s obecnými informacemi o aktuálním provozním stavu a provozním zatížení jednotlivých pohonů v čase. Řídicí systémy mohou současně z jednotlivých pohonů číst detailní informace, jako jsou např. přesná chybová hlášení, hodnoty momentů nebo teploty.

Sběrnicové rozhraní pohonů RollerDrive  umožňuje uživatelům realizovat zcela také zcela nové řídicí funkce, které jsou třeba v prostředí s vysokým stupněm automatizace. Uživatel tak může v dopravníkovém systému přesněji regulovat zrychlení, zpomalení a rychlost dopravovaného zboží. Toto řešení také dovoluje na milimetry přesně regulovat pozici odpovídajícího zboží na dopravnících – to je klíčový požadavek pro zaručení dokonalé souhry mezi dopravníky a roboty nebo automatizovanými uchopovacími rameny.

Návštěvníci veletrhu LogiMAT 2019, který se koná od 19. do 21. února ve Stuttgartu, najdou společnost Interroll ve stánku K41 v hale 1.      

 Nová sada DC Platform: Interroll představuje inovativní řešení pohonů dopravníků

Obrázek: S novou sadou DC Platform přináší Interroll do systémů materiálového toku funkce průmyslu 4.0.   

Nová sada DC Platform: Interroll představuje inovativní řešení pohonů dopravníků 

 

 Nová sada DC Platform: Interroll představuje inovativní řešení pohonů dopravníků

 
 

Tisk kontakt
Martin Regnet
Global PR Manager
Interroll (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 | 6592 Sant'Antonino | Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

 
 
Kontakt (Česká Republika)
Interroll CZ, s.r.o.
Smetanovo nábřeží 12/2158, 690 02 Břeclav
Lena Vacenovska
+420 519 330 212
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP