www.modernitovarna.com
NORD Drivesystems

Energeticky úsporné motory IE3

Společnost NORD vyvinula nové motory IE3. Především díky použití jiných konstrukčních materiálů docílí tyto motory 10% zvýšení výkonu v porovnání s řadou IE2.

Energeticky úsporné motory IE3
Použitím mědi jako materiálu pro klecové vinutí místo hliníku znamená podstatné snížení ztrát u motorů IE3. Z toho vyplývají následující rozdíly ve srovnání s hliníkovým rotorem: Skluz motoru, který je úměrný ztrátám v rotoru, je podstatně menší. Momentová křivka v pracovním oblasti je podstatně strmější. Moment zvratu je dosahován s menším skluzem. Záběrový moment, úměrný ztrátám v rotoru, je nižší.

Ve srovnání s hliníkovým motorem v energeticky účinných motorech s měděným rotorem u motorů IE3 je nutné pouze mírné zvýšení množství železa nebo je možné se obejít bez zvyšování jeho množství. Na druhou stranu, použití mědi jako jediného materiálu není vhodné. Důležitými prvky při návrhu motoru jsou i plechy s nižšími magnetickými ztrátami, použití větších průřezů vodičů vinutí, optimalizace magnetického toku ve vinutí a menší jádra vinutí.

Ilustrace: Použitím mědi namísto hliníku jsou ztráty v motorech IE3 značně redukovány

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP