www.modernitovarna.com
Steute

Dlouhá životnost v extrémních podmínkách: nové snímače vyrovnání pásu

Na veletrhu SPS IPC Drives představila divize Extreme firmy steute nový snímač vyrovnání dopravníkového pásu ZS 92 SR, navržený na základě řady bezpečnostních lanových spínačů ZS 92 S, která je také nová.

Dlouhá životnost v extrémních podmínkách:  nové snímače vyrovnání pásu

 

 

Toto robustní spínací zařízení monitoruje vyrovnání dopravníkových pásů. Jestliže pás neběží uprostřed, např. proto, že je nerovnoměrně zatížen, vychýlí velkou páku snímače s rolnou z korozivzdorné oceli, a potom je - v závislosti na komunikací s řídicí jednotkou - pás buď vyrovnán, nebo zastaven.

 

 

 

Vynikající novou vlastností varianty se stupňovitými kontakty je možnost individuálně nastavit spínací body. Spínací body pro předběžné varování a pro vypnutí pásu mohou být samostatně nastaveny v rozsahu 5° až 35°. Nastavují se jednoduše uvolněním, pootočením a zajištěním vložky spínače.

 

 

 

Snímače vyrovnání pásu pracují téměř vždy v náročných podmínkách. Snímače ZS 92 SR jsou proto zkonstruovány speciálně s ohledem na tuto skutečnost. Jejich krytem je hliníkový odlitek, který je velmi robustní a má několikavrstvou povrchovou ochranu (pasivace, podkladová vrstva, práškový lak). Výchozí pozici páky s rolnou je možné volně nastavit, a tak snímač přizpůsobit individuálním požadavkům.

 

 

 

Snímače nové řady mají montážní rozměry kompatibilní nejen s jejich předchůdci z řady ZS 91, ale i s ostatními komerčně dostupnými snímači vyrovnání dopravníkového pásu, což usnadňuje modernizaci stávajících dopravníků. Volitelně lze snímače steute ZS 92 SR vybavit indikačními LED.

 

 

 

Snímače ZS 92 SR mohou být použity v nepříznivých podmínkách při teplotách od -40 °C do +85 °C. Připravuje se varianta do prostředí s nebezpečím výbuchu prachu.

 

 

 

 

 

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP