www.modernitovarna.com
Westermo Teleindustri AB

Automatizace ropných polí s průmyslovým 3G routerem MRD-310

Společnost Lufkin Automation se rozhodla vybavit svůj SAM Well Manager 3G routerem MRD-310 od společnosti Westermo. SAM Well Manager je systém určený pro nejpokročilejší technologie čerpání ropy pro vysoce přesné monitorování a kontrolu nad provozem čerpacích stanic. Použitý v sériích pilotních projektů, hlavně na evropských a asijských trzích poskytl MRD - 310 velmi vysoké hodnoty propojitelnosti, a podporuje mnoho mobilních standardů zahrnující GSM, GPRS, 3G UMTS, HSDPA a HSUPA. Vhodný pro drsné podmínky pracovního prostředí je router MRD - 310 připraven demonstrovat významné úspory nákladů v celé šíři těchto aplikací.

Automatizace ropných polí s průmyslovým 3G routerem MRD-310
Lufkin Automation vznikl sloučením dvou společností, Delta X spolu s Nabla Corporations, průkopníků monitoringu procesu čerpání. Delta X byla leaderem ve zkušebních a systémových analýzách používání nových inovačních a uživatelsky příjemných metod aplikovaných při procesu čerpání. Společnost Nabla vyvíjela softwarová řešení, která umožňovala mnoha způsoby zjednodušit analýzu a kontrolu procesu čerpání. Dnes jsou tyto dvě společnosti součástí naftařské divize Lufkin Automation.

Naftová pole se často nacházejí ve vzdálených a náročných lokalitách, kde extrémní změny teploty, vlhkost a další environmentální záležitosti jsou běžnou záležitostí. Instalace kontrolních a monitorovacích systémů v těchto prostředí může být velmi obtížná, neboť naftová pole se často skládají se ze stovek pump rozmístěných v rozsáhlé zeměpisné oblasti.

Společnost Lufkin Automation vyvinula svůj systém SAM Well Manager na monitorování provozu čerpacích zařízení v naftovém průmyslu. SAM Well Manager umožňuje operátorovi optimalizovat výkon čerpadla a jeho spolehlivost. Provoz čerpadla je tímto systémem analyzován, servisován spotřeba energie je optimalizovaná a při zjištění požadavku na údržbu z důvodu mechanického selhání, je provoz čerpadla zastaven. K tomu dochází jak z důvodu poruchy, tak i během nízkého objemu čerpané nafty. Systém taktéž vytváří kompletní historii jeho činnosti, jenž může být použita pro jeho další optimalizaci.

SAM Well Manager je k pumpám připojen skrze systém SCADA. Pro dálkové ovládání se používá různých technologií, od mědi, přes vlákna až po rádiové spojení, v závislosti na tom, co bylo dosud používáno. Evropská divize společnosti Lufkin vyvinula řešení pro mobilní přenosové sítě. Lufkin se proto rozhodl používat router Westermo MRD-310 3G v sériích zkušební projektů, hlavně pro evropské a asijské trhy.

MRD - 310 je ideální pro tento typ aplikací a to hned z několika důvodů. Podporuje širokou různorodost mobilních standardů globálně užívaných, čímž je možné jej instalovat prakticky na celém světě. Taktéž podporuje IPSec šifrování VPN, jenž jsou požadovány pro zabezpečení aplikacích na nezajištěných veřejných sítí (Internet). Mimo to MRD - 310 poskytuje sériové rozhraní a sériovou IP konverzi, nezbytnou pro připojení ke kontroléru. Routery jsu taktéž vyvinuty do extrémního prostředí a můžou fungovat v rozmezí teplot od -20 C do +60 C. Dnes je tato aplikace nainstalovaná v několika zkušební projektech, kde demonstruje potenciál pro významné úspory nákladů.

Použití paketu velkých přenosových rychlostí (HSUPA), s odchozí rychlostí 2 Mbit/s a příchozí hodnotou 7.2 Mbit/s vytváří z jednotky vhodné zařízení pro aplikace vyžadující velké přenosové rychlosti. Díky vysoké úrovni propojitelnosti získává router MRD 310 další body pro volbu jeho aplikace. Zabudovaný dvouportový 10/100 ethernetový switch se sériovým portem RS - 232 umožňuje hladce propojit zařízení přes obrovské zeměpisné vzdálenosti. Díky celé řadě komponent disponuje router MRD - 310 prodloužením své živostnosti. Jednotka podporuje oba pakety, režimy spínače obvodů, řadovou IP konverzi, Modbus Gateway, DNP3 Level 1 a Dial-Up modemového připojení.

Rod_Pump.jpeg: Jednotlivá čerpadla mohou být snadno monitorována a ovládána z centrálního velína a to díky použití modemu MRD- 310. Jedná se o modem pracující v pásmech 3G/GPRS, jenž zajišťuje zabezpečené IP spojení s použití VPN šifrování.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP