www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Špičková přepěťová ochrana M-LB-5000

Diagnostika, modulární provedení a šířka zástavby jen 6,2 mm: to jsou vlastnosti nové přepěťové ochrany M-LB-5000 od firmy Pepperl+Fuchs. Nabídkou těchto vlastností podporují nové jednokanálové přepěťové moduly zvýšenou dostupnost provozních zařízení a optimalizují celkové provozní náklady.

Špičková přepěťová ochrana M-LB-5000
Přepěťové ochrany M-LB-5000: ochranné moduly s diagnostikou a signálkami i se samostatným ovládacím rozhraním

Patentovaná diagnostika modulů M-LB-5000 s intuitivními a snadno čitelnými signalizačními LED minimalizují náklady na testování funkce ochrany v souladu s normou EN 62305-3 a umožňují realizovat sledování stavu zařízení – condition monitoring. Zelené světlo na přepěťovém modulu znamená plnou ochranu a dostatečnou provozní rezervu. Žlutá LED signalizuje, že modul dosáhnul 90 % své životnosti, ale signálový obvod je stále chráněn. Modul by měl být při následující údržbě vyměněn. Jestliže svítí červená signálka, přepěťový modul je poškozen a ochrana je ztracena. Modul v tom případě musí být vyměněn ihned, aby se zabránilo poškození chráněného zařízení při následujícím přepěťovém rázu.

Toto nastavení zaručuje výměnu přepěťových modulů vždy ve správný čas, zlepšuje dostupnost přepěťové ochrany a tím celého chráněného systému jako celku a současně snižuje náklady na údržbu. Signál o stavu přepěťové ochrany může být prostřednictvím signálových kontaktů funkčních modulů a napájecí lišty Power Rail integrován do řídicího systému.
Modulární systém umožňuje snadné uvedení do provozu a údržbu s využitím funkce rozpojení smyčky stejně jako nepřerušenou funkci signálového obvodu při výměně přepěťového modulu za provozu.

Když je přepěťový modul vytažen, odpovídající signálový obvod zůstane propojený prostřednictvím základny namontované na lištu DIN. Proces odpojení tedy nevede k přerušení signálového obvodu, to znamená, že přepěťový modul může být vyměněn bez přerušení provozu chráněného systému.

Špičková přepěťová ochrana M-LB-5000

Jestliže je přepěťový modul zasunut otočený o 180°, signálový obvod je prostřednictvím integrované izolační funkce rozpojen. To zjednodušuje údržbu a kontrolu smyček a umožňuje při uvedení do provozu nebo při opakovaných testech zjišťovat stav izolace.
Přepěťový modul o tloušťce jen 6,2 mm šetří místo v rozváděči. Lze se vyhnout použití odpojovacích svorkovnicových bloků: při retrofitu mohou být stávající běžné odpojovací svorkovnicové bloky nahrazeny bez ohledu na požadavek na místo v rozváděči.

Signalizační LED na přepěťovém modulu minimalizují náklady na testování přepěťové ochrany a umožňují sledování stavu zařízení – condition monitorin.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP