www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION

Měřič rychlosti otáčení v krytu o šířce 6 mm nyní s blokováním měření při restartu

Typová řada SC-System modulů pro úpravu signálů od firmy Pepperl+Fuchs má nyní ještě širší možnosti použití: jeden měřič rychlosti otáčení o šířce zástavby jen 6 mm může zpracovávat digitální vstupy ze všech na trhu dostupných binárních snímačů a nyní je vybaven i blokováním měření při restartu. Tato funkce umožňuje, aby byl modul poté, co byly na krátkou dobu překročeny limitní hodnoty, aktivován resetovacím vstupem, takže umožňuje najít chyby a opravit je ještě před restartem zařízení.

Měřič rychlosti otáčení v krytu o šířce 6 mm nyní s blokováním měření při restartu
Obrázek 1: Měřič rychlosti otáčení o šířce 6 mm je nyní vybaven potlačením měření při restartu

Základní myšlenkou konstrukce měřiče rychlosti otáčení bylo to, aby jeden modul dokázal zpracovávat všechny signály snímačů dostupných v tuto chvíli na trhu. Signály podle doporučení NAMUR a signály indukčních snímačů SN včetně detekce přerušení a zkratu měřicího obvodu, stejně jako data z dvouvodičových senzorů DC mohou být modulem zpracovávány podle normy EN 60947-5-2 (bezdotykové spínače). Signály mohou být bezpečně přenášeny do řídicí úrovně také z vodoměrů S0 a z třívodičových snímačů se spínacími výstupy PNP nebo NPN. Vzhledem k tomu, že měřič rychlosti otáčení má i rozhraní pro snímače S0, nabízejí se i možnosti uplatnění mimo průmyslovou automatizaci, např. v automatizaci budov. Modul je schopen bezpečně detekovat jakékoliv signály do 30 V se vstupní frekvencí do 50 kHz. Zařízení lze nastavovat pomocí spínačů DIP nebo softwaru na PC. Pro restart systému při zastavení měření je k dispozici funkce vynulování počátečních údajů.

SC-System od firmy Pepperl+Fuchs zahrnuje širokou nabídku modulů pro úpravu signálů určených pro běžné prostředí. Vzhledem k tomu, že kryt má šířku jen 6 mm a výška modulu je pouhých 97 mm, jde o jeden z nejmenších modulů na trhu. Moduly mohou být používány za okolní teploty do +70 °C. Oddělovače signálů jsou navrženy pro tříkanálové oddělení s pracovním napětím do 300 V a zkušebním přepětím 3 kV. Volitelně se napájejí svorkami nebo napájecí sběrnicí.

Měřič rychlosti otáčení v krytu o šířce 6 mm nyní s blokováním měření při restartu

Obrázek 2:
SC-System: kompaktní modul pro úpravu signálů s velkou bezpečností zpracování

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS PROCESS AUTOMATION
Špičková přepěťová ochrana M-LB-5000

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP