www.modernitovarna.com
BALLUFF

Snadný retrofit: Easy Tool-ID od firmy Balluff Cenově výhodné a jednoduché řešení pro správu nástrojů

Identifikace nástrojů s využitím techniky Industrial RFID od firmy Balluff zvyšuje efektivitu výroby, protože se díky ní stanou minulostí nesprávné přiřazení nebo absence nástrojů. To umožňuje optimalizovat využití nástrojů v provozu. Navíc se tím v podstatě vyloučí výroba neshodných výrobků, které je třeba odstranit z dalšího zpracování nebo je opravit, způsobená nesprávným nastavením nástroje. V podobě Easy Tool-ID nyní nabízí Balluff cenově výhodné řešení pro zavedení systému správy nástrojů i pro stávající stroje. Umožňuje tak jednoduchý retrofit a vyznačuje se snadnou instalací a konfigurací.

Snadný retrofit: Easy Tool-ID od firmy Balluff   Cenově výhodné a jednoduché řešení pro správu nástrojů
Všechno, co je třeba, je port USB (expandér klávesnice) na obráběcím stroji a seřizovacím přípravku. Data jsou zapisována prostřednictvím RFID ze seřizovacího přípravku do nástroje, a potom jsou prostřednictvím Easy Tool-ID předávána do systému obráběcího stroje. Eliminuje se tak ruční zadávání, výrazně se zkrátí doba nastavení a omezí riziko nesprávného seřízení. Systém se skládá z držáku nástroje s integrovanou čtecí/zapisovací hlavicí, procesorové jednotky, mikrokontroléru a napájecí jednotky.
Snadný retrofit: Easy Tool-ID od firmy Balluff 
Cenově výhodné a jednoduché řešení pro správu nástrojů

Princip funkce a obsluha nemohou být jednodušší: v seřizovacím přípravku je každý nástroj změřen a data, např. průměr a poloměr, jsou zapsána do nosiče dat na stopce nástroje. Uživatel jednoduše přinese nástroj ke stroji, umístí jej do držáku nástroje a stiskne tlačítko. Systém potom místo ručního zadání korekcí automaticky přečte data a prostřednictvím systému Balluff Tool-ID je přenese do řídicího systému stroje. Tím je eliminováno ruční zadávání, které by s sebou neslo riziko chyb. Dokonce i stávající stroje tak mohou být modernizovány a doplněny o cenově výhodné řešení pro identifikaci nástrojů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP