www.modernitovarna.com
BALLUFF

Magnetický snímač s rozhraním Drive-Cliq od firmy Balluff

Absolutní magnetický snímač BML z řady SGA je vhodný všude tam, kde je třeba s velkou přesností měřit absolutní polohu a požaduje se měření až do konce pojezdové dráhy. Úplné diagnostické funkce zajišťují spolehlivý provoz a efektivní údržbu. S rozhraním Drive-Cliq je možné snímač od firmy Balluff bez problémů začlenit do prostředí řídicích systémů Siemens. Siemens tento snímač následně certifikoval.

Magnetický snímač s rozhraním Drive-Cliq od firmy Balluff


Instalace plug and play usnadňuje začlenění po pohonných systémů. Řídicí jednotka automaticky detekuje snímač i jeho základní nastavení. Snímač je také velmi flexibilní a umožňuje sejmutí jezdce z pásky a jeho opětovné nasazení. To umožňuje realizovat jednoduchá a cenově úsporná řešení náročných úloh v oblasti automatizace stejně jako při výrobě obráběcích a speciálních strojů.

Protože systém pracuje na magnetickém principu, je velmi odolný proti změnám teploty i znečištění (prachem i olejem) a nepodléhá opotřebení. Díky kompaktnímu tvaru měřicího systému je také snadné jej integrovat do stávajících zařízení, a to i tam, kde je pro vestavbu málo místa. Instalaci usnadňuje též velkorysá čtecí vzdálenost 1,3 mm.

Systém důsledně kontroluje kvalitu měřené hodnoty a kontinuální ověřování zajišťuje velkou spolehlivost výsledků měření. V rámci automatického sledování stavu se kontroluje kvalita signálu a řídicí jednotka umožňuje snadno a jednoduše vyhodnotit funkční rezervu systému.

Stavové LED a diagnostické funkce zajišťují spolehlivý provoz a efektivní údržbu.

Lineární měřicí systém je vhodný pro velké měřicí délky, do 48 m, stejně jako pro úlohy, kde se požaduje velká přesnost. Systém s přesností až ± 12 µm a rozlišením 1 µm vyhovuje i náročným požadavkům. Měřicí systém také zjednodušuje retrofit strojů.



www.balluff.com



Magnetický snímač s rozhraním Drive-Cliq od firmy Balluff

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP