www.modernitovarna.com
Steute

Nové komponenty pro bezdrátovou síť sWave.NET®

Kompaktní bezdrátový terminál pro vnitropodnikovou logistiku a výrobu

Nové komponenty pro bezdrátovou síť sWave.NET®
Požadavky na doplnění dílů, uskladnění a vyskladnění, spouštění procesů objednávky, požadavky na konsignaci nebo objednávky dopravy: to všechno jsou procedury, které jsou dobře známé všem pracovníkům montáže, vnitropodnikové logistiky a výdejních skladů. Bezdrátový terminál, který byl v premiéře představen divizí Wireless firmy steute na veletrhu LogiMAT, umožňuje vykonávat tyto činnosti jednodušeji, komfortněji a flexibilněji. Současně je jednoduché integrovat je do infrastruktury informačního systému podniku.

Uživatelé získají informace prostřednictvím dvouřádkového displeje a kromě toho je možné stejné informace prostřednictvím tři volně programovatelných tlačítek odeslat do nadřazeného řídicího systému (WMS, ERP, PDA apod.) Flexibilita je zaručena mj. skutečností, že signály jsou přenášeny bezdrátovou sítí sWave.NET®. Ta se skládá z přístupových bodů, které pracují podobně jako routery a posílají bezdrátové signály přímo na určenou IP adresu, kde jsou zpracovávány informačním systémem podniku.

Nové terminály lze do této sítě integrovat jen v několika krocích. To usnadňuje retrofit zásobníků FIFO nebo E-Kanban, výdejních míst a dalších pracovních stanic. Současně se zvyšuje transparentnost ze strany jednotlivých pracovních stanic i ze strany podniku, protože je generován konstantní, obousměrný tok informací – např. od výdejního pásu po správu logistiky nebo od zásobníku Kanban po manipulaci s materiálem. Ve všech případech je možné do bezdrátové sítě sWave.NET® kdykoliv integrovat další bezdrátové spínací přístroje nebo ovládací systémy.

Společnost steute je přesvědčená, že typickými příklady použití nových bezdrátových terminálů mohou být „bezdrátové“ zásobníky Kanban, systémy Andon pro zobrazování chybné funkce a odchylek ve výrobě, stejně jako mobilní pracovní stanice v konsignační zóně. Mezi přednosti bezdrátové techniky patří minimální náklady na instalaci, velká dostupnost a provoz bez údržby po mnoho let.

Vzhledem k tomu, že bezdrátová síť sWave.NET® se konfiguruje více méně automaticky, je pro její uvedení do provozu třeba jen málo. Pro optimalizaci energetické účinnosti komunikace s krátkými cykly aktivity je nutné koordinovat procesy vysílání a příjmu. Jestliže uživatel odešle informaci z bezdrátového terminálu, vysílač osloví několik různých přístupových bodů v okolí, otestuje sílu přenosového signálu každé odpovědi, a potom signál odešle k přístupovému bodu s nejsilnějším signálem. Priorita přenosové cesty je pravidelně kontrolována. Tímto způsobem lze dosáhnout krátké latence a zaručit velkou spolehlivost přenosu.

steute na veletrhu LogiMAT: hala 5, stánek F60

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP