www.modernitovarna.com
Asco

Diagnostika pneumatických komponent pro Industry 4.0  s přímou digitální komunikací: k elektronické platformě řady ASCO Numatics 580 přibývá modul pro IO-Link®

Společnost Emerson rozšířila elektronickou sběrnicovou platformu ASCO Numatics 580 představením nové varianty komunikačního modulu – IO-Link®. Nový modul pro IO-Link, určený pro ventilové terminály řady ASCO Numatics 500, umožní konstruktérům řídicích systémů strojů realizovat praktické a cenově výhodné řešení řízení solenoidových ventilů s přímým přenosem digitálních dat z řídicí jednotky stroje. Současně umožní realizovat diagnostiku založenou na událostech a diagnostiku jednotlivých I/O – obě jsou důležité pro prediktivní údržbu požadovanou pro Industry 4.0.

Diagnostika pneumatických komponent pro Industry 4.0  s přímou digitální komunikací: k elektronické platformě řady ASCO Numatics 580 přibývá modul pro IO-Link®
Modul IO-Link řady ASCO Numatics 580 je kompatibilní se všemi ventilovými terminály řad 501, 502 a 503 pro průtoky od 400 do 1 400 l/min a s velikostmi ventilů 11, 18 a 26 mm. Tyto terminály jsou nyní dostupné se základními deskami umožňujícími kombinovat dvě úrovně tlaku v jednom terminálu. To zjednodušuje instalaci a umožňuje v jednom ventilovém terminálu sestavit regulační ventily i pneumatické systémy. Modulární sortiment nabízí největší rozsah průtoků na trhu v dané velikosti, což umožňuje zmenšit rozměry strojů a snížit náklady na řídicí systém. Úplná nabídka různých variant zaručuje plnou flexibilitu jejich použití.

IO-Link získává v automatizační technice stále větší popularitu. Jde o mezinárodně standardizovanou metodu přenosu I/O signálů (IEC 61131-9) na úrovní snímačů a akčních členů řízení strojů. Moduly IO-Link řady ASCO Numatics 580 nabízejí mnoho výhod, jako jednoduché uvedení do provozu, připojení nestíněným třívodičovým komunikačním kabelem a čtyř-nebo pětipinovým standardním konektorem M12 pro napájení a komunikaci. Kromě zvýšení dostupnosti strojů díky zdokonalené diagnostice patří k dalším přínosům možnost nastavení parametrů prostřednictvím integrovaného protokolu IODD (I/O Device Description), jednoduché úpravy konfiguračních parametrů a nekomplikovaná výměna komponent. Jestliže jsou moduly 580 IO-Link použity spolu s ventilovými terminály řady 500 a kompatibilní jednotkou IO-Link master, lze snadno dosáhnout modulární distribuované I/O topologie pro až 32 solenoidových výstupů na jeden master a navíc s možností začlenit snímače, relé a jiné provozní přístroje třetích stran.

IO-Link je nezávislý na sběrnicovém systému vyšší úrovně a je dostupný pro téměř všechny současné sběrnicové protokoly. Tato neutralita umožňuje výrobcům strojů a zařízení vybrat si řídicí systém svého preferovaného dodavatele – stejně tak je možné udržovat na minimální úrovni náklady na modernizaci nebo rozšíření automatizace strojů využitím stávajícího PLC a rozšířením souboru funkcí na provozní úrovni. Působivé možnosti IO-Link ocení také programátoři – diagnostika I/O kanálů zjednodušuje řízení prostřednictvím PLC a diagnostika založená na událostech ve spojení s kompatibilním masterem nabízí možnost zpracování dat v cloudu.

Modul IO-Link řady 580 je ideální pro řízení strojů s distribuovanou architekturou, kde jsou snímače a pneumatické systémy umístěny blízko sebe a kde je požadována vysoká spolehlivost digitálního přenosu dat mezi provozními přístroji a řídicím systémem stroje. Oblasti použití zahrnují dopravníky, stroje a linky s roboty, stroje pro manipulaci pick and place, montážní linky, všechny druhy balicích strojů a mnoho dalších.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP