www.modernitovarna.com
Asco

Společnost Emerson získala pro solenoidové ventily ASCO schválení DNV-GL, díky němuž je lze použít jako pilotních ventilů při manipulaci s balastní vodou

Ventily jsou zcela v souladu s připravovanými standardy pro lodní průmysl

Společnost Emerson získala pro solenoidové ventily ASCO schválení DNV-GL, díky němuž je lze použít jako pilotních ventilů  při manipulaci s balastní vodou
Společnost Emerson získala pro své solenoidové ventily ASCO řad 551 a 553 schválení DNV-GL. To znamená, že tyto ventily odpovídají mezinárodnímu standardu pro manipulaci s balastní vodou, jenž bude platný od září 2017. Od tohoto okamžiku budou muset všechny ventily používané při zacházení s balastní vodou na lodích odpovídat tomuto novému standardu.

Solenoidové ventily ASCO se schválením DNV-GL se dodávají s tělem ventilu z hliníku nebo korozivzdorné oceli a s mnoha různými typy operátorů. Mohou být používány v bezpečných zónách i v zónách s nebezpečím výbuchu. Řady 551 a 553 jsou certifikovány pro použití v regulačních obvodech se zvýšenou funkční bezpečností, např. na tankerech a lodích přepravujících LNG. Široké možnosti použití usnadňují standardizaci: pro všechny úlohy lze použít stejný typ solenoidového ventilu, což je velké zjednodušení údržby přímo na palubě. Emerson je jediný dodavatel tohoto typu solenoidových ventilů, který nabízí ventily současně se schválením DNV-GL i SIL.

Schválení DNV-GL kombinuje dva standardy: DNV (Det Norske Veritas) a GL (Germanischer Lloyds). Jde o celosvětový standard, to znamená, že není třeba používat různé typy solenoidových ventilů podle toho, kde je loď nebo soustava pro manipulaci s balastní vodou zkonstruována. Uvedení nového standardu bude mít velký vliv na zacházení s balastní vodou. Nová regulace se bude týkat celkem 70 000 lodí, které už jsou po celém světě v provozu, a dalších přibližně 2 000 uvedených do provozu každý rok.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP