www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Karta IXXAT INpact PCIe Mini umožňuje PC komunikovat po síti PROFINET IRT Fiber Optic

Firma HMS Industrial Networks rozšířila řadu multiprotokolových karet IXXAT INpact o variantu PCIe mini pro optickou variantu sítě PROFINET IRT Fiber Optic.

Karta IXXAT INpact PCIe Mini umožňuje PC komunikovat po síti PROFINET IRT Fiber Optic
Navrženo pro bezpečný přenos dat v náročných podmínkách

Karta IXXAT INpact umožňuje snadnou implementaci rozhraní PROFINET IRT Fiber Optic Slave a může být použita v kompaktních průmyslových PC stejně jako v mobilních zařízeních. Typickým příkladem použití je spojení subsystémů s nadřazenými sítěmi, vizualizace provozních dat na terminálech HMI nebo sběr dat z provozních zařízení postavených na platformě PC. Karty IXXAT INpact jsou plně kompatibilní s požadavky AIDA (Automatisierungsinitiative Deutscher Automobilhersteller) na rozhraní PROFINET.
Optická varianta sítě PROFINET IRT splňuje nejvyšší požadavky na odolnost proti rušení a spolehlivost přenosu dat. Často je používána v kritických úlohách v automobilovém průmyslu, např. v robotických buňkách pro montáž karosérií, v automatizovaných svařovacích zařízeních a v jiných oblastech s velkým elektromagnetickým rušením.

Koncept hardwaru multiprotokolových karet řady IXXAT INpact

Karta PROFINET IRT Fiber Optic je nejnovějším členem řady IXXAT INpact, která podporuje různé komunikační sítě průmyslového Ethernetu a provozních sběrnic, jako jsou PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP, Powerlink, Modbus-TCP a PROFIBUS. Možnost multisíťového použití karet INpact je založena na osvědčené technice Anybus CompactCom od firmy HMS – používané v miliónech zařízení po celém světě.

Síťový procesor Anybus NP40 využívající FPGA má všechny funkce potřebné pro vytvoření komunikace mezi sítěmi průmyslového Ethernetu nebo provozních sběrnic a vytvoření uživatelské aplikace pro PC. FPGA má malou latenci a deterministické chování reálného času, a proto je ideální pro náročné průmyslové úlohy. Spojení PROFINET IRT FO je vytvořeno konektory SC-RJ. Další síťové standardy jsou podporovány odpovídajícími rozhraními Sub-D9 nebo RJ45.

Karty IXXAT INpact jsou nabízeny ve vyhrazených verzích pro každou komunikační síť s předem nainstalovaným protokolem. Karty INpact jsou dostupné i ve verzi Common Ethernet, která je vysoce flexibilní a otevřená. Je vhodná pro úlohy, kde si uživatel teprve sám zvolí vhodný protokol průmyslového Ethernetu.

Připojení k zákaznické aplikaci

Karty IXXAT INpact jsou dodávány s kompletním balíčkem ovladačů pro Windows a Linux, které umožňují rychlý a jednoduchý vývoj aplikací podle požadavků zákazníka, bez ohledu na použitý typ karty nebo protokol. Díky univerzálnímu programovacímu rozhraní si může uživatel vybírat z karet INpact a protokolů bez nutnosti měnit zákaznický software, což vede ke zvýšení flexibility a výraznému omezení nákladů na vývoj. Na vyžádání je k dispozici podpora pro operační systémy reálného času, jako jsou RTX, Intime, VxWorks a QNX.

Další informace o kartách IXXAT INpact je možné najít na www.ixxat.com/inpact

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP