www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Wireless Inductive System 2 pro připojení bezdrátových snímačů Nová generace s větším výkonem a delším dosahem

Nový systém WIS 2 (Wireless Inductive System 2) s vyšším výkonem je pro firmu Pepperl+Fuchs ideálním doplňkem její nabídky pro bezdrátové připojení snímačů na pohybujících se součástech strojů.

Wireless Inductive System 2 pro připojení bezdrátových snímačů  Nová generace s větším výkonem a delším dosahem
Obrázek 1: WIS 2: primární a sekundární komponenty

Systém WIS 2 je používán současně pro přenos signálů i pro napájení snímačů připojených na sekundární straně. Díky nim jsou zbytečné pohyblivé kabelové přívody a sběrné kroužky podléhající opotřebení. WIS 2 dokáže přenášet až 12 W na vzdálenost 0 až 7 mm. Ve srovnání s tím WIS 1, který je dostupný na trhu už několik let, přenáší maximálně 1,5 W na vzdálenost 0 až 5 mm. Kromě osmikanálové verze je nyní dostupná i dvoukanálová varianta pro malé aplikace s jedním nebo dvěma snímači.

Všechny varianty, dvoukanálové i osmikanálové, používají primární a sekundární převodníky, které se dodávají ve válcovém pouzdru M30 a standardně jsou vybaveny 30cm kabelem s konektorem M12. Protože převodníky nejsou spárovány, jsou sekundární převodníky volně zaměnitelné. V důsledku toho je možné např. to, aby prostřednictvím jednoho systému komunikoval libovolný počet různých držáků nástrojů. Jako snímače lze použít indukční, kapacitní, fotoelektrické nebo ultrazvukové snímače s binárním výstupem a standardním třívodičovým zapojením. Zatímco dvoukanálová verze používá rozměrově úsporný Y-rozdělovač, osmikanálová verze využívá konektorový modul pro osm konektorů s krytím IP67, který může být naistalován až 20 m od převodníku. Pepperl+Fuchs dodává široký sortiment kabelů různých délek s konektory pro různé úlohy.
Systém WIS 2 má velký potenciál využití, např. u otočných stolů, lisů, výměnných držáků nástrojů, pro detekci objektů na paletě, u rotačních nástrojů, ramen robotů apod.

Wireless Inductive System 2 pro připojení bezdrátových snímačů
Nová generace s větším výkonem a delším dosahem

Obrázek 2: Modul konektorů
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
UMB800

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP