www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nové komunikační brány Anybus CompactCom umožňují automatizačním zařízením komunikovat prostřednictvím CC-Link IE Field

Společnost HMS Industrial Networks nyní rozšířila řadu Anybus® CompactCom™ 40 o novou verzi, která umožňuje jakémukoliv automatizačnímu zařízení komunikovat prostřednictvím protokolu CC-Link IE Field. To znamená, že HMS nyní nabízí vestavné i samostatné komunikační brány pro jakoukoliv úlohu používající standard CC-Link, včetně protokolu průmyslového Ethernetu CC-Link IE Field.

Nové komunikační brány Anybus CompactCom umožňují automatizačním zařízením komunikovat prostřednictvím CC-Link IE Field

Nová komunikační brána Anybus CompactCom pro CC-Link IE Field. V pozadí jsou jiné komunikační brány HMS pro CC-Link a CC-Link IE Field.

Anybus CompactCom je řada vestavných komunikačních rozhraní, které umožňují automatizační zařízení začlenit do libovolné průmyslové komunikační sítě provozních sběrnic nebo průmyslového Ethernetu. Společnost HMS nyní rozšířila řadu Anybus CompactCom 40 o modul pro gigabitové sítě CC-Link IE Field.


Dostupné ve dvou certifikovaných provedeních


Komunikační brány Anybus řady CompactCom 40 pro připojení k CC-Link IE Field jsou plně certifikované uživatelskou organizací CLPA a jsou dostupné ve dvou provedeních:

  •   v provedení module, které umožňuje stávajícím uživatelům výrobků CompactCom jednoduše do svého komunikačního systému připojit modul pro CC-Link IE Field.
  •   v provedení brick, které je ideální pro uživatele, jež mají k dispozici jen omezený prostor nebo chtějí použít své vlastní síťové konektory.

Vysokorychlostní komunikace prostřednictvím CC-Link IE Field

Komunikační brány CompactCom jsou určené pro vestavbu do automatizačních zařízení, jimž umožňují komunikovat v jakékoliv průmyslové komunikační síti. Implementace komunikační brány Anybus CompactCom do automatizačního zařízení je díky vzorovému softwarovému ovladači a konfiguračnímu souboru CSP+, které dodává firma HMS, velmi snadné.
Komunikační brány Anybus CompactCom, určené pro roli slave v síti CC-Link IE Field, mohou v obou směrech zpracovávat 1 536 bajtů provozních dat, díky čemuž jsou vhodné pro většinu komunikujících zařízení typu slave. Moduly podporují generické profily zařízení a mají dvouportový switch implementovaný do oceňovaného síťového protokolu od firmy HMS – Anybus NP40.

Přístup do všech průmyslových sítí

Implementací komunikačních rozhraní Anybus CompactCom získá uživatel přístup do většiny významných průmyslových komunikačních sítí, nyní tedy včetně CC-Link IE Field. Protože Anybus CompactCom jsou z hlediska hardwaru i softwaru zaměnitelné, může uživatel svoje zařízení s integrovaným modulem CompactCom připojit do libovolné komunikační sítě – stačí vybrat správnou variantu komunikačního rozhraní. V řadě CompactCom 40 jsou dostupné komunikační brány pro PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus TCP, Powerlink, PROFIBUS, DeviceNet a CC-Link. Další komunikační sítě jsou dostupné prostřednictvím modulů řady AnybusCompactCom 30.

Zkompletování nabídky Anybus pro sítě založené na standardech CC-Link

„Novým modulem Anybus CompactCom pro CC-Link IE Field posílila společnost HMS svou nabídku pro výrobce automatizačních zařízení obecně, a zvláště pro ty, kteří chtějí připojení k sítím CC-Link,“ komentuje Leif Malmberg, Product Manager společnosti HMS. „V CC-Link IE Field vidíme jeden z rozvíjejících se protokolů průmyslového Ethernetu a již v minulosti jsme dodávali komunikační rozhraní pro CC-Link i pro CC-Link IE Field, umožňující komunikaci např. s PLC od firmy Mitsubishi.“

HMS nyní nabízí jak vestavné, tak samostatné komunikační brány pro všechny protokoly standardu CC-Link. Kromě nové brány CompactCom pro CC-Link IE Field tedy HMS nabízí:

  •   samostatnou komunikační bránu Anybus Communicator pro připojení jakéhokoliv sériového zařízení k CC-Link nebo CC-Link IE Field,
  •   komunikační brány Anybus X pro spojení mezi CC-Link a CC-Link IE Field a jednou z jedenácti dalších průmyslových komunikačních sítí,
  •   komunikační brány pro CC-Link v řadě ComapactCom 40.

Nové komunikační brány Anybus řady CompactCom 40 pro CC-Link IE Field jsou dostupné od prvního listopadu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP