www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus Wireless Bolt – bezdrátové připojení strojů a zařízení

Společnost HMS Industrial Networks představuje Anybus Wireless Bolt, bezdrátový přístupový bod, který se připevňuje na stroj nebo rozváděč podobně jako manipulační čep a zprostředkuje bezdrátovou komunikaci prostřednictvím sítí WLAN, Bluetooth nebo Bluetooth Low Energy. Díky tomu lze stroje nebo zařízení konfigurovat prostřednictvím běžného tabletu nebo chytrého telefonu nebo je připojit ke cloudovým službám a realizovat tak průmyslový internet věcí IIoT.

Anybus Wireless Bolt – bezdrátové připojení strojů a zařízení
Anybus Wireless Bolt se připevňuje na stroj nebo rozváděč (stejně jako např. čep sloužící k manipulaci) a slouží jako bezdrátové rozhraní v odolném pouzdru, vhodném do průmyslových podmínek (IP67). Typicky se používá pro konfiguraci strojů. Umožňuje také např. přinést si do provozu vlastní zařízení, tablet nebo chytrý telefon, a použít je jako HMI (koncepce BYOD – Bring Your Own Device). Další typický příklad použití je připojení stroje ke cloudovým službám.

Anybus Wireless Bolt může bezdrátově komunikovat s dosahem do 100 m v sítích WLAN, Bluetooth nebo Bluetooth Low Energy. Na straně kabelového připojení může Anybus Wireless Bolt komunikovat se zařízeními se sériovým rozhraní (RS-232/485), CAN nebo Ethernet. Bez ohledu na využívanou metodu komunikace se pro napájení i komunikaci používá stejný konektor (2x9p Plug Connector).

Průmyslová kvalita

„Pozorovali jsme rostoucí zájem o bezdrátové připojení prostřednictvím našich komunikačních mostů Anybus Wireless Bridge,“ říká Martin Falkman, product manager společnosti HMS Industrial Networks. „Proto jsme chtěli nabídnout výrobcům strojů robustní bezdrátové rozhraní vhodné do průmyslového prostředí, které by bylo možné připevnit přímo na stroj. Anybus Wireless Bolt je nový způsob, který umožňuje zákazníkům HMS realizovat IIoT se spolehlivou a zabezpečenou bezdrátovou komunikací a splňuje i požadavky budoucnosti.“

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP