www.modernitovarna.com
ABB News

Inteligentní řešení ABB pro robotickou automatizaci pomohou společnosti Volvo Cars dosáhnout cílů v oblasti udržitelnosti

Společnost ABB dodá společnosti Volvo Cars více než 1 300 robotů včetně funkčních balíčků pro novou generaci elektromobilů.

Inteligentní řešení ABB pro robotickou automatizaci pomohou společnosti Volvo Cars dosáhnout cílů v oblasti udržitelnosti

Společnost ABB oznámila, že uzavřela smlouvu o dodávce více než 1300 robotů a funkčních sad se společností Volvo Cars, která je využije pro výrobu elektromobilů nové generace. Tímto krokem ABB dále posiluje své dlouholeté partnerství s uvedenou švédskou automobilkou, které současně pomůže dosáhnout ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti.

Součástí dodávky budou i funkční balíčky pro zajištění řady různých výrobních kroků – od bodového svařování přes nýtování a dávkování až po závitování typu flowdrill a kontrolu svarů ultrazvukem. Dodávané balíčky představují kompletní a zákazníky ověřenou kombinaci hardwaru, softwaru a služeb. V rámci tohoto projektu budou využity v závodech Volvo Cars ve švédském Torslandu a čínském Daqingu. Funkční balíčky budou doplněny nejnovější řadou kontrolérů OmniCoreTM s cílem zajistit na pracovištích až 20% úspory energie pomocí účinné výkonové elekroniky a rekuperačního brzdění u robotů.

Aby nedošlo při nasazování robotů a funkčních balíčků k přerušení výroby, využije ABB svoji softwarovou platformu pro plánování a programování RobotStudio®, která umožňuje vizualizovat a optimalizovat roboty ještě před vlastní instalací. Díky tomu, že automatizační systémy budou vyvíjeny a ověřovány ve virtuálním prostoru, vznikne v rámci spolupráce Volvo Cars a ABB řešení, které stačí jednou navrhnout a pak jej lze vícenásobně nasadit.

Společnosti Volvo Cars a ABB spolupracují na vývoji již dlouhou řadu let s cílem zefektivnit výrobu automobilů a současně neustále zlepšovat schopnosti průmyslových robotů v této oblasti. Tento projekt otevírá další roky vzájemné spolupráce, přičemž první nasazení robotů se očekává na počátku roku 2024. Jedná se o nejnovější řešení společnosti ABB, které má pomoci globálnímu automobilovému průmyslu dosáhnout ambiciózních cílů v oblasti udržitelnosti a podpořit přechod na výrobu elektromobilů.

www.abb.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP