www.modernitovarna.com
Steute

sWave.NET: bezdrátové spínače a komunikační síť

Divize „Wireless“ společnosti steute představila na veletrhu SPS IPC Drives nejen své nové bezdrátové spínače, ale také kompletně novou platformu pro integraci bezdrátových spínačů do informačních systémů uživatele.

sWave.NET: bezdrátové spínače a komunikační síť
Legenda "Access Point": Nové přístupové body vytvářejí na provozní úrovni „páteř“ bezdrátové sítě sWave.NET.

Bezdrátová síť sWave.NET umožňuje realizovat proměnnou komunikaci na provozní úrovni mezi bezdrátovými spínači a přístupovými body, jejichž funkce je podobná routerům: přijímají signály od spínacích zařízení, spojují je do jedné zprávy a potom je přenášejí např. po Ethernetu nebo WiFi k jednomu nebo několika aplikačním serverům.

Přístupové body (access point, viz foto), které se instalují v místě požadovaného pokrytí, komunikují s bezdrátovými spínači, přičemž jeden přístupový bod dokáže obsloužit přibližně sto bezdrátových spínačů. Je-li třeba v dosahu přístupového bodu připojit ještě více spínačů, lze použít další přístupový bod a registrovat jej do téže sítě. Jestliže spínací zařízení vyšle signál, je pevně dáno pořadí, v němž jej přístupové body budou zpracovávat. Jestliže komunikace s prvním přístupovým bodem selže, je automaticky volán druhý, atd. To zaručuje velkou spolehlivost přenosu.

Odpovídající aplikační server obsahuje databázi, dodávanou firmou steute, do níž se ukládají všechny informace z provozní úrovně ještě před tím, než jsou přenášeny, ať přímo, nebo prostřednictvím middlewaru, do informačního systému zákazníka (ERP – Enterprise Resource Planning, PDA – Production Data Acuisition, CMS – Condition Monitoring System, IMS – Inventory Management System atd.), nebo, je-li to požadováno, prostřednictvím webových služeb do distribuovaného informačního systému. To zaručuje nepřetržitou komunikaci od jednotlivých spínacích zařízení až po vrchol informační hierarchie podniku.

Síť sWave.NET využívá výjimečně stabilní a energeticky úsporný bezdrátový protokol ve volně dostupných vlnových pásmech 868 nebo 915 MHz, přenášený ke každému přijímači s vysokou spolehlivostí a kvalitou. Kromě elektromechanických spínačů (koncové spínače, nožní spínače, drátové spínače apod.) mohou být k síti sWave.NET připojeny i bezdotykové snímače (např. solenoidové) a bezdrátové řídicí systémy.

Síť sWave.NET lze prostřednictvím webového serveru nakonfigurovat tak, aby splňovala požadavky různých uživatelů. Také databázi lze přizpůsobit individuálním potřebám a přáním uživatelů.

Odborníci steute Wireless jsou přesvědčeni, že sWave.NET je dalším logickým krokem v integraci spínačů do prostředí průmyslových dat. Na míru přizpůsobená komunikační síť se svým vlastním aplikačním serverem a proprietárními rozhraními pro informační systémy zákazníka otevírá nové možnosti výměny dat a informací pro mnoho odvětví a aplikací stejně jako pro výrobní prostředí navržené podle principů Industrie 4.0. Kontinuální tok informací je klíčovým předpokladem pro cenově úspornou, (částečně nebo plně) automatizovanou výrobu složitých výrobků v malých sériích.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP