www.modernitovarna.com
INTERROLL

LogiMAT 2023: společnost Interroll představuje novou vysoce výkonnou dopravníkovou platformu (HPP) pro poskytovatele kurýrních, zásilkových a balíkových služeb

Po celosvětovém úspěchu platformy Modular Conveyor Platform (MCP) uvádí společnost Interroll na trh modulární platformu pro dopravníky, která splňuje specifické požadavky poskytovatelů kurýrních, zásilkových a balíkových služeb (CEP – Courier, Express and Parcel) na robustnost a propustnost. Nová vysoce výkonná dopravníková platforma (HPP – High Performance Conveyor Platform), která je silným doplňkem třídicích zařízení od společnosti Interroll, může významně zvýšit produktivitu, kapacitu a energetickou účinnost velkých i malých distribučních center. V rámci komplexní strategie platforem společnosti Interroll používá HPP především technické prostředky, které se již osvědčily ve stovkách a tisících aplikací u zákazníků. Nová nabídka bude poprvé k vidění od 25. do 27. dubna 2023 ve stánku společnosti Interroll na veletrhu LogiMAT (hala 1, stánek K41) ve Stuttgartu. Návštěvníci se zde budou moci hravou formou seznámit se strategií platforem pro řešení toku materiálu.



Popularita nakupování online s sebou nese stále větší množství a rozmanitost zboží, které je třeba přepravovat a třídit v distribučních sítích poskytovatelů služeb CEP po celém světě. Počet balíků zpracovávaných odpovídajícími dopravníkovými a třídícími systémy v 13 největších zemích se zvýší z 159 miliard v roce 2021 na 256 miliard v roce 2027. Při zvládání manipulace s materiálem hrají již více než 20 let klíčovou roli systémy automatického třídění od společnosti Interroll. Přední zásilkové firmy, jako Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA) nebo Zalando, stejně jako poštovní služby, využívají po celém světě více než 500 třídičů Interroll.

„Pro náš inovační kurz využíváme již mnoho let naši strategii platforem. Nejnovějším příkladem je nová vysoce výkonná dopravníkové platforma (HPP), kterou jsme vyvinuli na základě dlouholetých odborných znalostí v oboru CEP. Integrátorům systémů a poskytovatelům kurýrních, zásilkových a balíkových služeb poskytujeme při dosahování jejich obchodních cílů významnou přidanou hodnotu,“ vysvětluje Jens Strüwing, výkonný viceprezident pro produkty a technologie společnosti Interroll. „Kromě maximální flexibility a prověřené kvality produktů tohoto stavebnicového systému volně kombinovatelných dopravníkových modulů jsou to především energetická účinnost, snadné použití a rychlost realizace automatizačních projektů. V kombinaci s odpovídající nabídkou služeb lze tímto způsobem výrazně zvýšit produktivitu velkých i malých zásilkových center – pro nové instalace, ale také pro projekty modernizace.“


LogiMAT 2023: společnost Interroll představuje novou vysoce výkonnou dopravníkovou platformu (HPP) pro poskytovatele kurýrních, zásilkových a balíkových služeb

Rychlá implementace projektu prostřednictvím digitálních procesů
K počítačové podpoře návrhu a plánování kompletních systémů HPP a jejich virtuální implementaci je určen software Interroll Layouter. Výrazně zkracuje dobu potřebnou pro návrh zařízení a tím i dobu potřebnou k uvedení projektu do provozu. Rovněž poskytuje uživatelům přehlednější a výrazně jednodušší prezentaci informací a usnadňuje rozhodovací procesy. Standardizované moduly zároveň zkracují dobu potřebnou pro instalaci a implementaci řešení. Bezproblémové zpracování dat z Interroll Layouter v podnikových informačních systémech (ERP) výrobních závodů navíc umožňuje zkrátit dodací lhůty. Stejně jako u třídičů Interroll jsou i zde zákazníci podporováni konzistentním a agilním řízením projektů.

Nová dopravníková platforma se skládá z velkého počtu různých standardizovaných přímých a zakřivených modulů, které lze volně kombinovat tak, aby splňovaly požadavky zákazníka. Patří mezi ně například moduly pro přímý dopravník a moduly pro dopravníky skloněné nahoru nebo dolů. Tuhost je ve srovnání s MCP o jednu třetinu vyšší. Robustní platforma snese zatížení až 50 kg/m, zatímco maximální dopravní rychlost je 2,5 m/s. V závislosti na rozměrech a druhu přepravovaného zboží je propustnost až 10 000 jednotek za hodinu. Dopravníkový systém může zpracovávat širokou škálu tříděného zboží, včetně kartonových krabic, malých balíčků, polstrovaných nebo kartonových obálek a plastových sáčků.

Energeticky úsporný pohon, jednoduché uvedení do provozu a údržba
Podle potřeb zákazníka jsou dopravníky založené na této platformě poháněné pohony s převodovkami nebo bubnovými motory, které mají účinnost přibližně 90 %, nezatěžují pracovní prostředí hlukem a mají velmi vysoký výkon. Při použití dopravníků s centrálním pohonem se řemen napíná pouze z jedné strany, což výrazně zjednodušuje spuštění a údržbu. Konstrukce bočních vodítek je také velmi důmyslná. Díky své symetrické a modulární konstrukci používají jen několik standardizovaných součástí pro pravou i levou stranu dopravníku. Překrývající se konstrukce navíc vytváří uzavřené přechody mezi jednotlivými dopravníkovými linkami, což brání tomu, aby přepravované zboží v přechodech uvízlo.

Modul integrující dopravu a třídění
Funkčním jádrem HPP je inovativní multipásový třídič Multibelt Interroll Switch (MBS). Modul MBS jedinečným způsobem kombinuje dopravní a třídicí funkce. Plynulým navazováním přímého a bočního pohybu se dopravované zboží neměnnou rychlostí odklání na další dopravníkové linky, buď přímo vpřed, nebo vlevo či vpravo. Tato metoda zajišťuje nejen šetrný a bezpečný proces dopravy, ale také dosažení velmi vysoké rychlosti a propustnosti více než 10 000 jednotek za hodinu.

Díky modulu Interroll MBS mohou zákazníci dále zvýšit kapacitu svých distribučních center prostřednictvím vyššího stupně automatizace založeného na platformě High Performance Conveyor Platform, HPP. To platí nejen pro dopravu předtříděného zboží k velkým třídícím systémům, které se používají v hlavních distribučních centrech, nebo za těmito třídicími systémy; uplatní se i v menších, zákaznicky orientovaných zásilkových centrech obsluhujících jen několik destinací, které se dnes budují stále častěji. V obou případech může automatizace výrazně zvýšit produktivitu práce a ekonomickou efektivitu. Kromě toho lze MBS použít jako vstupní bránu k automatickému třídění pro úlohy s jen několika destinacemi.

Moduly HPP se v Evropě začnou vyrábět ve druhém čtvrtletí roku 2023 a v Americe a Asii v roce 2024.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP